r
Nosalty Logó

Zöldséges köles pirított csirkemájjal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Il-di.
Zöldséges köles pirított csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges köleshez

A pirított csirkemájhoz

Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges köleshez

A pirított csirkemájhoz

Összesen 2139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges köleshez

A pirított csirkemájhoz

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4553 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    842 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4196 micro
  • α-karotin
    1345 micro
  • β-karotin
    3594 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    1964 micro
Összesen 536 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6567.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    2532 mg
  • Nátrium
    2877 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18211 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3369 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16786 micro
  • α-karotin
    5379 micro
  • β-karotin
    14376 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    7856 micro
Összesen 2139 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A zöldséges köleshez

A pirított csirkemájhoz

Elkészítés

A zöldséges köleshez

  1. A sós vízbe forráskor beletesszük a felaprított zöldségeket és a borsót.
  2. Ha félig megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a kölest és az olajat.
  3. Amikor kása sűrűségű lesz, levesszük a tűzről, és lefedve 15 percig pihentetjük.
  4. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és hozzáadjuk a kockára vágott májat. Fehéredéskor fűszerezzük majorannával, borssal. Nagy lángon addig pirítjuk állandó keverés mellet, míg a víz teljesen elpárolog, és a máj kissé barnás színt kap.
  5. Zöldséges kölessel tálaljuk. A májat csak ekkor sózzuk meg!
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 36057
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl bonyolult. Ezek az alkatrészek voltak itthon, és ebédet kellett készítenem.

Hozzávalók

A zöldséges köleshez

A pirított csirkemájhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...