r
Nosalty Logó

Zöldséges húsalap babáknak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges húsalap babáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1473 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 368 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4785.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1874 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17699 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1473 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    441 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a zöldségeket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Olívaolajon elkezdjük párolni a hagymát, majd a fokhagymát, néhány perc múlva pedig hozzátesszük a répát és a zellert.
  3. Néhány perc után rátesszük a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és lefedjük. Várjuk meg, amíg kiereszti a hús a levét, majd újra zsírjára sül.
  4. Felöntjük vízzel (esetleg húslevessel, ha van otthon), annyival, hogy puhára főjön benne a hús, és újra lefedjük.
  5. Amikor már puha a hús, levesszük a fedőt, és elfőzzük a felesleges vizet.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4188
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

Készíthető hozzá tetszés szerint karfiol, zöldbab vagy bármi, amit rakott formában lehet készíteni. Illetve az én lánykám nagy kedvence a bolognai spagetti, így akár a kiolvasztott alaphoz paradicsomot és oregánót is lehet tenni, majd tésztával tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én másfél éves kislánykám nem egyszerű evő - művészkednem kell a konyhában, hogy egyen elég zöldséget és gabonaféléket. Szerencsémre a húst nagyon szereti, így bele kell csempésznem a finom hús alapokba annyi zöldséget, amennyit csak tudok. Főtt rizzsel és tejföllel rakott formában, így bármilyen zöldséget megeszik. :) Ekkora adagot 3 porcióban lefagyasztok, így időt is spórolok, mert csak rizst és valamilyen zöldséget kell párolni hozzá, aztán sütőbe tenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...