r
Nosalty Logó

Zöldséges halas bulgur

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Zöldséges halas bulgur
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

496
Kalória
29.6g
Fehérje
72.5g
Szénhidrátok
9.7g
Zsír
530.6g
Víz
43g
Koleszterin
13.3g
Rost
10g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1667 micro
  • β-karotin
    5245 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    3836 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8803.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1130 mg
  • Foszfor
    3020 mg
  • Nátrium
    3803 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    3183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3187 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1446 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    10001 micro
  • β-karotin
    31472 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    23014 micro
  • Lut-zea
    9883 micro
Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    567 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A fagyasztott halat kiengedjük, majd nagyobb kockákra vágjuk, és a halhoz való fűszerkeverékkel leszórjuk, összeforgatjuk, állni hagyjuk. Amíg a hal pihen a fűszerben, érdemes mindent előkészíteni, hogy utána csak dobálni kelljen.
  2. A vöröshagymát apróra, a paprikákat csíkokra, a répát és a cukkinit kockákra vágjuk. A bulgurt ugyanúgy, mint a rizst, átmossuk.
  3. Egy nagy és széles edénybe olajat teszünk, és nagyon forróra melegítjük, megpároljuk benne a hagymát. Ezután a halkockákat pár perc alatt átpirítjuk, és egy lyukas kanállal egy tálba kiszedjük, félrerakjuk.
  4. A megmaradt halas-hagymás szaftra öntsünk 1 dl vizet és a bort, beletesszük a leveskockákat. Először a répát adjuk hozzá, és 5 perc párolás után mehet utána a kétféle paprika is. Ha igényli, nyugodtan öntsünk alá folyamatosan vizet, de csak olyan 2 ujjnyi víz legyen alatta mindig. Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a cukkini is, ennek csak pár perc párolódás kell.
  5. Most mehet bele a 2 bögre bulgur, és öntsünk hozzá 3-4 bögre vizet is, mert a bulgur szépen magába fogja szívni ezt a finom zöldséges-fűszeres vizet. Szinte úgy kell kinéznie, mint egy levesnek, amikor hozzárakjuk a bulgurt. Addig főzzük, míg a bulgur megpuhul, ez kb. 10 perc.
  6. Végül visszatesszük a halkockákat, beletesszük a sűrített paradicsomot, és óvatosan átforgatjuk az egészet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Az egész úgy kezdődött, hogy egy baráti társasággal évek óta járunk együtt a Balatonra, és a menüt mindig előre lebeszéljük, ki mit enne-főzne. Az egyikünk felhozta, hogy idén együnk halat is. Ezzel semmi baj, de van a társaságban olyan aki diétázik, olyan aki IR-es, és van vegán is. Szóval nem olyan egyszerű egy sima nyaralásos menüt összeállítani. Egyik este lefekvés előtt félálomban megálmodtam ezt a fogást. Igazából a paella inspirálta, és mielőtt beledobjuk a halat, még a vegán barátnőm is fogyaszthatja. Kicsit féltem tőle, hogy elsőre szinte kóstolás nélkül tettem az asztalra, de végül olyan nagy sikere lett, hogy az utolsó haldarabig elfogyott.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!