r
Nosalty Logó

Zöldséges halas bulgur

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
dorcus89
Zöldséges halas bulgur
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1667 micro
  • β-karotin
    5245 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    3836 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8803.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1130 mg
  • Foszfor
    3020 mg
  • Nátrium
    3803 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    3183.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3187 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1446 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    631 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    10001 micro
  • β-karotin
    31472 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    23014 micro
  • Lut-zea
    9883 micro
Összesen 2984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    567 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fagyasztott halat kiengedjük, majd nagyobb kockákra vágjuk, és a halhoz való fűszerkeverékkel leszórjuk, összeforgatjuk, állni hagyjuk. Amíg a hal pihen a fűszerben, érdemes mindent előkészíteni, hogy utána csak dobálni kelljen.
  2. A vöröshagymát apróra, a paprikákat csíkokra, a répát és a cukkinit kockákra vágjuk. A bulgurt ugyanúgy, mint a rizst, átmossuk.
  3. Egy nagy és széles edénybe olajat teszünk, és nagyon forróra melegítjük, megpároljuk benne a hagymát. Ezután a halkockákat pár perc alatt átpirítjuk, és egy lyukas kanállal egy tálba kiszedjük, félrerakjuk.
  4. A megmaradt halas-hagymás szaftra öntsünk 1 dl vizet és a bort, beletesszük a leveskockákat. Először a répát adjuk hozzá, és 5 perc párolás után mehet utána a kétféle paprika is. Ha igényli, nyugodtan öntsünk alá folyamatosan vizet, de csak olyan 2 ujjnyi víz legyen alatta mindig. Ha a zöldségek megpuhultak, mehet bele a cukkini is, ennek csak pár perc párolódás kell.
  5. Most mehet bele a 2 bögre bulgur, és öntsünk hozzá 3-4 bögre vizet is, mert a bulgur szépen magába fogja szívni ezt a finom zöldséges-fűszeres vizet. Szinte úgy kell kinéznie, mint egy levesnek, amikor hozzárakjuk a bulgurt. Addig főzzük, míg a bulgur megpuhul, ez kb. 10 perc.
  6. Végül visszatesszük a halkockákat, beletesszük a sűrített paradicsomot, és óvatosan átforgatjuk az egészet.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 26096
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 10.

Ajánló

Nyugodtan elkészíthetjük hal nélkül is, önmagában is egy laktató, finom, zöldséges fogás. Illetve bármilyen más zöldséggel készíthető, csak figyelni kell, hogy a zöldségek egyszerre puhuljanak meg. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges halas bulgur
dorcus89 81 recept

Az egész úgy kezdődött, hogy egy baráti társasággal évek óta járunk együtt a Balatonra, és a menüt mindig előre lebeszéljük, ki mit enne-főzne. Az egyikünk felhozta, hogy idén együnk halat is. Ezzel semmi baj, de van a társaságban olyan aki diétázik, olyan aki IR-es, és van vegán is. Szóval nem olyan egyszerű egy sima nyaralásos menüt összeállítani. Egyik este lefekvés előtt félálomban megálmodtam ezt a fogást. Igazából a paella inspirálta, és mielőtt beledobjuk a halat, még a vegán barátnőm is fogyaszthatja. Kicsit féltem tőle, hogy elsőre szinte kóstolás nélkül tettem az asztalra, de végül olyan nagy sikere lett, hogy az utolsó haldarabig elfogyott.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...