r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke brokkolipürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges csirke brokkolipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Összesen 64 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    2512 micro
Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Elkészítés

A zöldséges húshoz

  1. A zöldséges hús: A csirkemellszeletet megtisztítjuk, beszórjuk ételízesítővel, sóval.
  2. A két kanál olajat egy serpenyőbe tesszük, felforraljuk, majd 2-2 percig a csirkemell mindkét oldalát megpirítjuk rajta. A csirkemelleket egyből egy hőálló üvegtálba szedjük át (amit nem kell kikenni semmivel).
  3. A megpirított csirkemellekre ráhalmozzuk a cukkinit és a paradicsomot tetszőleges méretűre vágva, majd erre az egészre mehet a joghurt.
  4. Ezt lefedve a sütőbe rakjuk, 20 percig így pároljuk, majd 20 perc után levesszük róla a fedőt, és további 10-15 percig sütjük.
  5. A brokkolipüré: A brokkolit ujjnyi darabokra vágjuk, és ételízesítővel, sóval megfőzzük a tejben úgy, hogy már ekkor is majdnem püré állagú lesz (alig marad vissza tej).
  6. Levesszük a lángról, belekeverjük a joghurtot, és botmixerrel pépesítjük (van, aki pépesítés nélkül, csak elkeverve szereti).
  7. A párolt lilakáposzta: A csirkesütésből visszamaradt olajon megpároljuk a káposztát.
  8. Az így elkészített ételeket esztétikusan egymás mellé rakjuk a tányéron.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3831
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Félig-meddig innen-onnan összevadászott receptek átalakításából, és persze saját ötletekből született ez a menü. Mikor ránéztem a brokkolipürére, a zöldséges husira, eszembe jutott, hogy milyen szép színesek, és jó ötlet lenne összepárosítani. Mivel imádom a káposztát, bevillant az is, és hogy belepasszolna. Így nekiestem, és ez lett az eredménye. Tápértékadatok (teljes adag): 350 kcal; 49 g fehérje, 19 g szénhidrát, 8 g zsír

Hozzávalók

A zöldséges húshoz

A brokkolipüréhez

A párolt lilakáposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...