r
Nosalty Logó

Zöldséges bhajiya

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges bhajiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    502 micro
  • β-karotin
    3474 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    5406 micro
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3539.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1004 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    906 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3009 micro
  • β-karotin
    20842 micro
  • β-crypt
    807 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    32433 micro
Összesen 3542 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    497 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a spenótpürét a répával, hagymávalés a többi zöldséggel.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.
  3. Beleadagoljuk szépen a lisztet, majd a zabpelyhet, és összekavarjuk, hogy ne legyen csomókban sehol sem.
  4. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, amennyiben túl sűrűnek találjuk.
  5. Sütés előtt érdemes kb. 15-20 percet állni hagyni, így a zabpehely egy kissé megszívja magát a nedvességgel, és könnyebben lesz formázható a fasírt.
  6. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, s amikor elég meleg, vizes kézzel formázzunk kb 2 ek-nyi masszából kis lapos fasírtokat, és helyezzük bele.
  7. Kb. 7-7 percig süssük mindkét oldalukon, de ez változhat, a fasírtok nagyságától és vastagságától függően.
  8. Amikor kész, szedjük ki papírtörlőre, és csepegtessük le az olajtól.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 33153
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 30.

Ajánló

Menta chutney-val tálalhatjuk, de finom valamilyen egyéb raitával is, pláne, amelyik joghurtot is tartalmaz. Ajánljuk, ha valamilyen kis vitaminbombára vágyunk! :) pH besorlás: közepesen lúgosít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azokon a napokon, amikor az ember egy kissé eltelik a húsételekkel, szeretjük fogyasztani az ilyen kis fűszeres, zöldséges finomságokat. Ez azért is jó, mert ketté lehet venni a masszát, és a felét csípősen készítjük el Mr. Smith kedvéért, a másik felét pedig csili nélkül. De vigyázat! A csili nélküli adagot érdemes előbb kisütni az olajban! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...