Zöldséges batyuk A kis gasztronautától
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g cukkini16 kcal
-
100g padlizsán24 kcal
-
50g parázskrumpli31 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
26g koktélparadicsom5 kcal
-
6g olajbogyó7 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
162
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g cukkini65 kcal
-
400g padlizsán95 kcal
-
200g parázskrumpli123 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
102g koktélparadicsom18 kcal
-
24g olajbogyó28 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
647
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
21.7g cukkini4 kcal
-
21.7g padlizsán5 kcal
-
10.9g parázskrumpli7 kcal
-
9.8g lilahagyma4 kcal
-
5.5g koktélparadicsom1 kcal
-
1.3g olajbogyó2 kcal
-
27.1g csiperkegomba6 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
37
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 391.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 656 micro
-
Lut-zea 2121 micro
Összesen
162
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1576.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 818 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1566.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 103 micro
-
β-karotin 1018 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2624 micro
-
Lut-zea 8484 micro
Összesen
647
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 142 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db cukkini
-
1 db padlizsán
-
20 dkg parázskrumpli
-
2 db lilahagyma
-
6 db koktélparadicsom
-
8 db olajbogyó
-
50 dkg csiperkegomba
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ek olívaolaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
menta ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan megmossuk, és körülbelül azonos nagyságú kockákra felvágjuk.
- Egy keverőtálba tesszük a felkockázott zöldségeket, megszórjuk szárított oregánóval, sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk bőven olívaolajjal, belefacsarjuk egy fél citrom levét, és alaposan összeforgatjuk.
- Veszük egy jó nagy darab alufóliát,és közepére halmozzuk a zöldségeket. Széleinél felhajtjuk, és batyut formázunk belőle, vigyázva, hogy sehol se legyen rajta rés. Előmelegített sütőben megsütjük.
- Még melegen megszórjuk a felaprított petrezselyem- és mentalevelekkel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7184
- Feltöltés dátuma: 2012. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Ebből a mennyiségből nekem 4 db egyszemélyes kis batyu lett. Parázsba dobva is elkészíthetjük, csak akkor használjuk több réteg alufóliát, és vigyázzunk vele, nehogy kiszakadjon.