Zöldséges árpagyöngy hússal és hús nélkül
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 171.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2119 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.9 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4664.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 981 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 689 mg
-
Foszfor 2404 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 92 mg
VÍZ
-
Összesen 1369.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 999 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16950 micro
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 721 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az árpagyöngyöt olívaolajon átpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, teszünk bele 1,5 tk sót, és lezárjuk a gyorsfőzőt. 20 perc múlva elzárjuk a tüzet, és magára hagyjuk az edényt. Lábasban kb. 40 perc alatt készül el.
- Amíg a gersli fő, felszeleteljük a cukkiniket és a gombát. Vaj és olívaolaj keverékén hirtelen pirosra sütjük. Hozzáadjuk a mexikói zöldséget, megsózzuk, és puhára pároljuk.
- Amikor elkészült, összekeverjük a gerslivel, majd kettéosztjuk.
- A vega változathoz vajon átsütjük a füstölt tofuszeleteket, amit sózunk, borsozunk, fokhagymázunk, majd csíkokra vágunk.
- A húsos szekció pirított csirkemell csíkokat kap bele, szintén sózva, borsozva, fokhagymázva.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 43380
- Feltöltés dátuma: 2013. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gyorsan, kb. 40 perc alatt elkészülő étel, hiszen amíg a gersli fő, elkészíthető minden más hozzávaló. A fiúk eleinte idegenkedtek a Viola vegetáriánus ételeitől. Aztán, ha valami ránézésre nem tűnt vega kajának, előfordult, hogy belekóstoltak. Így vált közös ételeink megszokott alapanyagává a vöröslencse, köles, hajdina, lenmag és még sok egyéb, amitől egyébként idegenkedtek korábban. Az árpagyöngyöt sem a kedvező élettani hatásaiért szeretik. Szerintem hiába beszélnék nekik arról, hogy kedvező hatása van a szív és érrendszeri betegségekre, javítja a bélműködést, értágító hatású, hűtő hatású, jin energiát hordoz. Egyetlen, esetlegesen figyelemreméltó érv lehetne – miután mindketten capoeiráznak, és ahhoz jó erőnlét kell-, hogy a gladiátorok kondíciónövelés, testépítés miatt gyakran ettek árpát. Egyszerűen azért szeretik, mert finomnak tarják. Előfordult már belőle krémleves, ropogós, de leggyakrabban a legegyszerűbben elkészíthető formájában esszük: köretként, zöldségekkel.