r
Nosalty Logó

Zöldsaláta grillezett sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
emóció
Zöldsaláta grillezett sajttal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4380 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1728 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    4663 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    8234 micro
  • Lut-zea
    2327 micro
Összesen 1094 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    660 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott uborkát és a megmosott paradicsomot tetszés szerinti alakúra vágjuk, és egy salátás tálba rakjuk, a hagymát felszeleteljük, és azt is hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, de ne vigyük túlzásba, mert a grill sajt is sós!
  2. Ezután hozzáadjuk a mosott salátakeveréket, ráfacsarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olajjal, és jól összekeverjük.
  3. Elkészítjük a sajtot: Kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és teflon serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül!) mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
  4. Amikor langyosra hűlt, nagyobb kockákra vágva rádobjuk a salátára, és lazán átkeverjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3818
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldsaláta grillezett sajttal
emóció 14 recept

Nagy salátamániás vagyok, szívesen fogyasztok nyers zöldségeket évszaktól és napszaktól függetlenül. Persze sokkal finomabb és egészségesebb a paradicsom és az uborka, amikor már hazait ehet az ember, ezért alig várom minden évben, hogy végre elérkezzen az ideje. Most nagyon finom új kígyóuborkát és paradicsomot sikerült vennem. Itt az eredmény: önmagában egy könnyű, gyors ebéd vagy vacsora, esetleg sült húsok mellé ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...