r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres zabkása pirított gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldfűszeres zabkása pirított gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fűszeres zabkásához

A pirított gombához

Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fűszeres zabkásához

A pirított gombához

Összesen 786 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fűszeres zabkásához

A pirított gombához

Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    378 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 394 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 786 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A fűszeres zabkásához

A pirított gombához

Elkészítés

A fűszeres zabkásához

  1. A petrezselyemzöldet, a snidlinget és a vajat késes aprítóval (v. turmixgéppel) pépesítsük.
  2. A zabpelyhet szitáljuk át, hogy az apró, törmelékes része ne kerüljön bele a kásába (érdemes átszitálni, mert különben nagyon ragacsos lesz a kása).
  3. Egy serpenyőbe melegítsük fel a csirke alaplét, majd öntsük hozzá az átszitált zabpelyhet, és keverjük alaposan össze.
  4. Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön. Végül keverjük hozzá a zöldfűszeres vaj keverékét, és keverjük óvatosan össze.
  5. Állandó keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

A pirított gombához

  1. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. A frissen szedett kakukkfüvet szedjük le a kemény szárrészről, és aprítsuk fel.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és a felaprított kakukkfűvel, majd kezdjük el párolni.
  3. Néha óvatosan megkeverve, összerázogatva, addig pároljuk, míg a gomba teljesen zsírjára sül, és szép aranybarna színt kap (amennyiben szükséges, párolás közben még utánaízesíthetünk).
  4. Tálaláskor szedjük a tányérra a zabkását, majd helyezzük rá a pirított gombát.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2860
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Éppen a TV-Paprika-t néztem, amikor is Heston Blumenthal új szemszögből közelített meg néhány, számomra kissé szokatlan fogást. Szeretem nézni a kísérletezéseit, és van, hogy kisebb módosítással én is elkészítek egy-egy ételt. Ez a recept is így született meg, és csakis annyit változtattam rajta, hogy a pirított csiga helyett (melyet nem szívesen ettem volna meg), én inkább pirított gombával tálaltam a zabkását.

Hozzávalók

A fűszeres zabkásához

A pirított gombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...