r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-sajtkrémes töltött tojás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Zöldfűszeres-sajtkrémes töltött tojás
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2449 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 428 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1074 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4898 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2022 micro
Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A félbevágott tojások sárgáját egy kis tálba tesszük (óvatosan szedjük ki a fehérjéből, hogy az ne sérüljön).
  2. A lilahagymát, metélőhagymát és a petrezselymet a lehető legfinomabbra vágjuk. A metélőhagyma felét félre tesszük a díszítéshez.
  3. A tojások sárgáját villával krémesre törjük. Hozzáadjuk a sajtkrémet, tejfölt, majonézt és mustárt. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csipet tárkonyt, a lilahagymát, petrezselymet, metélőhagymát, majd alaposan kikeverjük a krémet.
  4. A fűszeres tölteléket két kiskanál segítségével visszatöltjük a tojásfehérjékbe, majd metélőhagymával díszítjük.
  5. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24578
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojás... Nagyjából minden formában és mennyiségben jöhet. Párom szüleitől rengeteg házi tojást kaptunk, ezért itt volt az alkalom hogy ismét készítsek egy adag lilahagymás tojáskrémet...:) Viszont most valami mást is akartam csinálni főtt tojásból. Olyan falatkákat, amit az ember jártában-keltében, -ha a hűtőt is útba ejti-, önmagában is nyugodtan elfalatozhat. Persze vajas pirítóssal és friss salátával is nagyon finom. Én most épp arra várok, hogy kisüljön hozzá a friss gyökérkenyér.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...