r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres pulykasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Zöldfűszeres pulykasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    420 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 1163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2135.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 2327 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsontozott, megtisztított, sütésre előkészített pulykacombokat erősen besózzuk, majd frissen őrölt borssal és a chilivel ízlés szerint beszórjuk. A sütőt felmelegítjük.
  2. Egy sütőben is használható serpenyőben vagy edényben a tűzhelyen felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a combokat. A kakukkfüvet és a rozmaringot is mellétesszük. Minden oldalát körbesütjük a húsnak úgy, hogy egy jól sült kéreg képződjön rajta. Kb. egy perccel az elősütés vége előtt, mellédobjuk a fokhagymákat is. De vigyázzunk, nehogy megégjenek.
  3. Levesszük a tűzről és asütőedénybe öntünk kb. 0,5-0,75 l forró vizet, utána sózzuk, borsozzuk újból.
  4. Az edényt lefedjük a tetejével, vagy ha nincs neki, akkor alufóliával szorosan befedjük és betesszük a sütőbe sülni.
  5. Lefedve sütjük kb. 1 órát, majd ha teljesen megpuhult, levesszük az edény tetejét és addig sütjük-pirítjuk tovább, míg szép színt kap.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 29922
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

A visszamaradt sütőléből pedig remek szósz készíthető, amit a sülthez tálalhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres pulykasült
Vicikó 251 recept

Pulykát, csirkét és sertéshúst is szoktam ily módon sütni. Mindig minden puha és finom ezzel a módszerrel, nekem nagyon bevált. Vendégvárásnál is praktikus, mert a pirításig szinte készre tudjuk készíteni, így amikor megérkeznek a vendégek, már csak a finálé következik, amivel már semmi dolgunk sincs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...