r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Zöldfűszeres pulykamedalion aszalt gyümölcsökkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pulykához

A körethez

636
Kalória
82.3g
Fehérje
60.2g
Szénhidrátok
7.3g
Zsír
439.6g
Víz
223.3g
Koleszterin
7.9g
Rost
23.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pulykához

A körethez

Összesen 636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pulykához

A körethez

Összesen 3818 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A pulykához

A körethez

Összesen 97 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    439.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    11404 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 636 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    493.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9601.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    465 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1047 mg
  • Foszfor
    4875 mg
  • Nátrium
    2557 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2637.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    187 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    3851 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    68423 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3818 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1758 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

A pulykához

  1. Az egyforma burgonyákat sós vízben feltesszük főni. Ha kész, kikapcsoljuk a gázt, hagyjuk hűlni (kb. 45perc).
  2. A húst nagyobbakra felkockázzuk, egy tálba tesszük, belerakjuk az aszalt paradicsomot, aszalt szilvát és az aszalt sárgabarackot, a tasakos fűszert, borsot, és jól elkeverjük.
  3. Belehelyezzük a sütőzacskóba, majd beletöltjük a paradficsomllevet, és lezárjuk. Kissé átmozgatjuk benne, majd tepsibe téve, tetején 4-5 lyukat szúrva fogpiszkálóval, előmelegített sütőben sütjük (figyeljük, illata sokat mond, akkor kész).
  4. A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, és megpucoljuk, tálba tesszük (melegen tartjuk).
  5. Tálaljuk az aszalt gyümölcsös húst a burgonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8

Kíváncsi voltam az aszalt gyümölcsök és a pulykahús együttes ízére, na meg a paradicsom!...kellemes ízkombinációt kaptam. Jó volt hozzá a burgonya. Nem szerettem volna mindig a hús édeskés ízét a méznek és a szójaszósznak tulajdonítani, a család szerint finom volt, még a fiam is megette az aszalt gyümölcsöket és a paradicsomot is.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!