Zöldfűszeres párizsival sült virágok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
71g finomliszt260 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
43g tej24 kcal
-
2g só0 kcal
-
7g margarin51 kcal
-
14g párizsi39 kcal
A tetejére
-
0g szezámmag2 kcal
-
3g tojássárgája9 kcal
-
4g tej2 kcal
Összesen
394
kcal
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
300g tej168 kcal
-
14g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
100g párizsi273 kcal
A tetejére
-
2g szezámmag11 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g tej17 kcal
Összesen
2757
kcal
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
47.8g finomliszt174 kcal
-
2.4g élesztő3 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
28.7g tej16 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
9.6g párizsi26 kcal
A tetejére
-
0.2g szezámmag1 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
2.9g tej2 kcal
Összesen
264
kcal
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1153.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 931 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
394
kcal
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8074.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 506 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 6519 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 95.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 458 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
2757
kcal
- 12% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
- A liszthez öntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Lisztezett felületre borítjuk és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.
- A párizsi méretével megegyező formával korongokat szaggatunk.
- Minden második tésztára teszünk egy szelet párizsit, azt pedig beborítjuk egy másik tésztával.
- Vágást ejtünk rajta a négy égtáj felé úgy, hogy a közepén hagyunk kb. 1 cm részt, amit nem vágunk át. Majd a cikkeket is félbevágjuk, tehát lesz a virágnak 8 szirma.
- Megfogunk 2 egymás melletti szirmot és egymással ellentétes irányba kifordítjuk őket, tehát a bal oldalit balra, a jobb oldalit pedig jobbra. Ezt megismételjük minden szirommal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és lekenjük tojássárgájával.
- A közepére szórunk kevéske szezámmagot.
- Előmelegítjük a sütőt, addig kelnek még a virágok a tepsiben.
- 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve lekenjük tejjel-a szezámmagos résznél óvatosan, mert lepereghetnek, a magok-és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38×28
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3891
- Feltöltés dátuma: 2013. február 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Egy közösségi oldalon láttam egy képet és tudtam, egyszer ezt ki kell próbálnom. Egyik reggel hatkor bedagasztottam és már kész is volt tízóraira. Puha, laktató, egy nagy virág egy pohár tejjel vagy kakaóval finom tízórai vagy uzsonna. A korongok összeillesztésekor érdemes a lisztes oldalt belülre, a párizsi felé tenni. Én egy kis ételest használtam (13 cm széles) a tészta kiszaggatásához, a párizsi méretéhez igazítva, így 7 db nagy virág lett belőle. Ha kisebb szeletek vannak, lehet kisebb tésztákat szaggatni és akkor több finomság is lesz. Természetesen használhatunk más fajta felvágottat is.