r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres koszorú

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timcsó
Zöldfűszeres koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    3016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 2869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kissé sűrű állagú tésztát készítünk hidegen (nem kell élesztőt futtatni, tejet melegíteni, csak minden hozzávalót összekeverni,) és kb. 2 órát pihentetni.
  2. Közben elkészítjük a krémet: a vajat a sóval és a fűszerekkel jó habosra keverjük.
  3. Ha a tésztánk legalább a duplájára nőtt, kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és kicsit nagyobbra, mint egy gáztepsi.
  4. Óvatosan rákenjük a krémet, és feltekerjük roládnak.
  5. Tepsibe tesszük, és mint mikor kakaóscsigát szeletelünk, csak nem vágjuk át a szeleteket, bevagdossuk a végeit, ha nem szépek levághatjuk, hogy szépen össze tudjuk illeszteni a koszorút. A "szeleteket" kissé kifordítjuk, hogy jobban látsszon a csiga.
  6. A koszorú belsejét és a szeletek tetejét tojással lekenjük, pihentetjük 30 percet, majd pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8245
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Ajánló

A fűszerekkel mindenki variáljon kedve, és ízlése szerint! A legfinomabb, ha friss fűszerekből készül, de szárítottból is jó. A fenti kalácsban fele-fele arányban van friss és szárított fűszer, de így is finom lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timcsó 30 recept

A húsvéti asztal "nyuszifészke" nálunk ez a kalács, ebbe kerülnek tálalásra a hagymahéjjal festett tojások. Mivel még 2 hét van húsvétig, nem festettem, de már viaszoltam pár tojást a fotó kedvéért. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...