r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres koszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS24 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Timcsó
Zöldfűszeres koszorú
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

717
Kalória
17.9g
Fehérje
92.6g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
63.8g
Víz
158.5g
Koleszterin
3.7g
Rost
3.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 280 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    3016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 2869 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kissé sűrű állagú tésztát készítünk hidegen (nem kell élesztőt futtatni, tejet melegíteni, csak minden hozzávalót összekeverni,) és kb. 2 órát pihentetni.
  2. Közben elkészítjük a krémet: a vajat a sóval és a fűszerekkel jó habosra keverjük.
  3. Ha a tésztánk legalább a duplájára nőtt, kinyújtjuk kb. fél centi vastagra, és kicsit nagyobbra, mint egy gáztepsi.
  4. Óvatosan rákenjük a krémet, és feltekerjük roládnak.
  5. Tepsibe tesszük, és mint mikor kakaóscsigát szeletelünk, csak nem vágjuk át a szeleteket, bevagdossuk a végeit, ha nem szépek levághatjuk, hogy szépen össze tudjuk illeszteni a koszorút. A "szeleteket" kissé kifordítjuk, hogy jobban látsszon a csiga.
  6. A koszorú belsejét és a szeletek tetejét tojással lekenjük, pihentetjük 30 percet, majd pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A húsvéti asztal "nyuszifészke" nálunk ez a kalács, ebbe kerülnek tálalásra a hagymahéjjal festett tojások. Mivel még 2 hét van húsvétig, nem festettem, de már viaszoltam pár tojást a fotó kedvéért. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!