r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-fokhagymás-szalonnás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldfűszeres-fokhagymás-szalonnás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 861 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5246.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 3439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát megsütjük, majd félretesszük, míg összekeverjük a többi hozzávalót.
  2. A 7dkg felpuhult vajat, a lisztet, a sütőport, a 2 tojást, a tejet összekeverjük, kapunk egy viszonylag híg állagú masszát.
  3. A petrezselymet, a kaprot, a fokhagymát és az olívabogyókat apróra vágjuk. (Én először botmixerrel teljesen péppé akartam zúzni, de mivel nem volt kéznél az eszköz, így maradt a késsel való aprítás. Így is jó benne, és szépen mutat.) Hozzákeverjük a zöldfűszeres krémet,és a sót a masszához.
  4. Attól függően, hogy mennyi, és mennyire sós szalonnát teszünk a muffinhoz, sózzuk a tésztát. (Nekem elég erőteljes volt a szalonna, így a tészta már nem kapott semmi sót. A szalonnát nem kevertem bele a tésztába.)
  5. A 2 dkg vajjal kivajazzuk a muffinformát, papírt teszünk bele. Nem muszáj, de szebb a muffin formája, ha papírba öntjük. (Miután beleöntöttem a tésztát a formákba - a papírból kb. fél centi látszik ki - beletűzdeltem a szalonnát úgy, hogy kicsit ellepje a tészta.)
  6. Sütőben előmelegítés után sütjük. 12 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9568
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Sütés után a tetejére az ugyanezekkel a zöldfűszerekkel kikevert vajkrémet kentem, kaporral díszítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha az embert meglepik egy nagy marék petrezselyemzölddel és kaporral, és valami laktatót, de rendkívül egyszerűt szeretne belőle készíteni, ezt ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...