r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres egészben sült csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Zöldfűszeres egészben sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Összesen 3121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Összesen 145 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 780 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10519.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    7953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 3121 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirke gerince mellett mindkét oldalon átvágjuk teljes szélességében erős késsel vagy csirkeollóval, így kinyithatjuk a csirkét. Mellét lenyomjuk, így laposra kiteríthető a madár.
  2. A pácoló edény aljába tesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a zöldfűszereket, majd rá a csirkét.
  3. Az edényt feltöltjük asós-cukros vízzel, majd pedig annyi hideg vízzel, ami ellepi a csirkét. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjszakára.
  4. Az így bepácolt csirkét kivesszük a vízből, szárazra itatjuk. Belsejét sózzuk, borsozzuk.
  5. Késes aprítóban a fűszervajhoz valókat homogén masszává daraboljuk.
  6. A csirke bőrét kezünkkel mindenütt óvatosan meglazítjuk, és a fűszervajat alátöltjük. Ami megmarad, azt kívülről kenjük a bőrére.
  7. A csirkét 180 fokon sütjük fólia alatt fél órát, majd a fóliát levéve még 3/4 órát, míg szépen megpirul a bőre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8119
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres egészben sült csirke
Évi néni 1830 recept

Stahl Judittól láttam így elkészíteni a sült csirkét. Még soha nem csalódtam egyetlen receptjében. Mintha mindent az én ízlésem szerint készítene el. Még az isteni Nigella Lawson receptjeit érzem ilyen tökéletesnek. Nagyon ütős lett a csirke, ahogyan azt vártam.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...