Zöldfűszeres egészben sült csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
375g csirke548 kcal
A páchoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g rozmaring7 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
63g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
A fűszervajhoz
Összesen
780
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
1500g csirke2193 kcal
A páchoz
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
250g víz0 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
A fűszervajhoz
Összesen
3121
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2629.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 1988 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 286.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
780
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.5 g
Zsír
-
Összesen 238 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 980 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10519.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1664 mg
-
Nátrium 7953 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1146.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 647 mg
-
Retinol - A vitamin: 1089 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 605 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
3121
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 370 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A csirke gerince mellett mindkét oldalon átvágjuk teljes szélességében erős késsel vagy csirkeollóval, így kinyithatjuk a csirkét. Mellét lenyomjuk, így laposra kiteríthető a madár.
- A pácoló edény aljába tesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a zöldfűszereket, majd rá a csirkét.
- Az edényt feltöltjük asós-cukros vízzel, majd pedig annyi hideg vízzel, ami ellepi a csirkét. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjszakára.
- Az így bepácolt csirkét kivesszük a vízből, szárazra itatjuk. Belsejét sózzuk, borsozzuk.
- Késes aprítóban a fűszervajhoz valókat homogén masszává daraboljuk.
- A csirke bőrét kezünkkel mindenütt óvatosan meglazítjuk, és a fűszervajat alátöltjük. Ami megmarad, azt kívülről kenjük a bőrére.
- A csirkét 180 fokon sütjük fólia alatt fél órát, majd a fóliát levéve még 3/4 órát, míg szépen megpirul a bőre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36x24
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8119
- Feltöltés dátuma: 2013. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Stahl Judittól láttam így elkészíteni a sült csirkét. Még soha nem csalódtam egyetlen receptjében. Mintha mindent az én ízlésem szerint készítene el. Még az isteni Nigella Lawson receptjeit érzem ilyen tökéletesnek. Nagyon ütős lett a csirke, ahogyan azt vártam.