Zöldcitromos sült garnéla
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
325
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1299
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2365.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 632 mg
-
Nátrium 1422 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 276.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
325
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.8 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9461.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 300 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 2529 mg
-
Nátrium 5689 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 830 mg
-
Retinol - A vitamin: 567 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 546 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
1299
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fokhagymát megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.
- A rákok lábait és fejét eltávolítjuk. A hátukat felhasítva a fekete bélcsatornájukat kiszedjük. Jól megmossuk, majd szárazra törölgetjük.
- 2 citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A másik két citromot felszeleteljük, és a tálalásnál használjuk.
- Egy serpenyőben az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát (max 30 másodperc). Hozzáadjuk a rákokat, és kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk a garnélákat. A legvégén adjuk hozzá a citromlevet, a citromhéjat és a sherryt. Jól összekeverjük, és 30 másodperc múlva a tűzről lehúzzuk.
- A garnélákattányérokra helyezzük, megszórjuk a petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a felszeletelt citrommal tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23022
- Feltöltés dátuma: 2010. január 22.
Ajánló
Bagettet kínáljunk hozzá a citromos szósz felitatásához!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyobbik fiam kedvenc eledele. Nincs rossz ízlése, legalább is ami az ételeket illeti. A lányokkal kapcsolatban meg még változhat az ízlése. (Remélem) :-)