r
Nosalty Logó

Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1298 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 325 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2375 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7438 micro
Összesen 1298 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük.
  2. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagyságúakra.
  3. Amikor a hagyma kész, akkor a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával együtt még a tűzről levéve kétszer-háromszor átkavarjuk.
  4. Belerakjuk a felcsíkozott húst, majd ezzel is kettőt hármat kavarunk rajta. Annyi langyos vagy meleg vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Befűszerezzük a majorannával, petrezselyemzölddel.
  5. Ha a hús megpuhult, akkor hozzáöntjük a zöldborsót, és készre főzzük. Ha a zöldborsó is megfőtt, akkor a tokány tálalható. Önmagában is finom, tartalmas étel, de tésztával, rizzsel kínálva is lehet fogyasztani.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 507
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 441
  • Össznézettség: 372666
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Ajánló

Elég gazdagon variálható étel. Friss cukorborsó helyett fagyasztottból vagy akár finomfőzelék mixből is készülhet. Ha a levét teljesen elfőzzük, akkor a rizst belekeverve, egy gazdag rizses húst kapunk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pörkölt, az mindig finom pörkölt marad. Elronthatatlan. Bár néha unalmas. Föl akartam dobni, és emlékeztem, hogy egyik barátnőmnél láttam valami ilyesmi ételt, és saját kútfőből, a fantáziámra bízva a dolgot, ha úgy tetszik, leutánoztam. Az eredmény egy gazdagon variálható kellemes kis étel lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...