Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
Összesen
325
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g sertéscomb910 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1298
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
50.3g sertéscomb92 kcal
-
30.2g zöldborsó24 kcal
-
18.1g vöröshagyma7 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
Összesen
131
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.9 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1860 micro
Összesen
325
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.8 g
Zsír
-
Összesen 62.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2375 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1460 mg
-
Nátrium 387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 728.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 444 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1349 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7438 micro
Összesen
1298
kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéscomb
-
30 dkg zöldborsó
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük.
- A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagyságúakra.
- Amikor a hagyma kész, akkor a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával együtt még a tűzről levéve kétszer-háromszor átkavarjuk.
- Belerakjuk a felcsíkozott húst, majd ezzel is kettőt hármat kavarunk rajta. Annyi langyos vagy meleg vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Befűszerezzük a majorannával, petrezselyemzölddel.
- Ha a hús megpuhult, akkor hozzáöntjük a zöldborsót, és készre főzzük. Ha a zöldborsó is megfőtt, akkor a tokány tálalható. Önmagában is finom, tartalmas étel, de tésztával, rizzsel kínálva is lehet fogyasztani.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 508
- Tegnapi nézettség: 37
- 7 napos nézettség: 523
- Össznézettség: 375083
- Feltöltés dátuma: 2013. június 04.
Ajánló
Elég gazdagon variálható étel. Friss cukorborsó helyett fagyasztottból vagy akár finomfőzelék mixből is készülhet. Ha a levét teljesen elfőzzük, akkor a rizst belekeverve, egy gazdag rizses húst kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pörkölt, az mindig finom pörkölt marad. Elronthatatlan. Bár néha unalmas. Föl akartam dobni, és emlékeztem, hogy egyik barátnőmnél láttam valami ilyesmi ételt, és saját kútfőből, a fantáziámra bízva a dolgot, ha úgy tetszik, leutánoztam. Az eredmény egy gazdagon variálható kellemes kis étel lett.