r
Nosalty Logó

Zöldborsós spagetti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsós spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2179.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1290 micro
  • β-karotin
    4659 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6945 micro
Összesen 1198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    215.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8717.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    529 mg
  • Kálcium
    2177 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    843 mg
  • Foszfor
    3518 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2546 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    480 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1013 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2597 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    5161 micro
  • β-karotin
    18636 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    27778 micro
Összesen 4789 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon kevés vízzel megdinszteljük.
  2. Felkockázzuk a sárgarépát, és a borsóval együtt beleöntjük a hagymához. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is. Kicsit az olajon dinszteljük, majd felöntjük majdnem annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, cukrozzuk, és fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk. Majd fedő nélkül, hogy elpárologjon a leve. Egy kevés maradhat, azt úgyis beissza a tészta, és még jobb ízű is lesz tőle.
  4. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát, és meleg vízzel leöblítve a borsóhoz adjuk. Jól összekeverjük.
  5. Ráreszeljük a sajtot, ami így összefogja a borsót a tésztával, és nem esik szét. Lefedjük, és pár percig pihentetjük, hogy a tészta beszívja a zöldborsós levet.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6973
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. 3 éve, amikor annyi borsó termett, hogy már nem tudtam vele mit kezdeni, és minden borsós étellel teleettük magunkat, akkor ettünk volna tésztát. De megint ott volt a kertben a friss zöldborsó, és jött az ötlet, hogy együnk zöldborsós spagettit. Ez a variációja vált be a legjobban, nagyon szeretjük, sokszor készítem, mert nagyon egyszerű és laktató. A zöldborsóval és a sajttal lehet variálni, aki jobban szereti, többet tegyen bele, el nem rontja...sőt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...