r
Nosalty Logó

Zöldborsós sertéspörkölt gyorsan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsós sertéspörkölt gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1503 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 376 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    797.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9913 micro
Összesen 1503 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd felkockázzuk.
  2. Egy edényben felhevítjük az olajat. Ha elég meleg, akkor rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk (folyamatos kevergetés közben).
  3. Következő lépésben hozzáadjuk az ételízesítőt, valamint kb. 1 dl vizet (hogy meg tudjon puhulni a hús), majd lefedjük.
  4. Többszöri kevergetés mellett puhára főzzük.
  5. Ha a hús már puha (friss borsó esetén kicsit korábban), akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót, és néhány percig együtt főzzük.
  6. A legvégén hozzáöntjük a tejjel elkevert tejfölt, és összerottyantjuk.
  7. Fogyaszthatjuk ízlés szerint rizssel vagy tésztával.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5205
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a kolléganőmtől hallottam, csupán annyi különbséggel, hogy ő tejföl nélkül készítette. Mivel a párom imádja mind a zöldborsót, mind a tejfölt, így nem is volt kérdés, hogy elkészítem-e. Szerintem nagyon egyszerű, gyors és finom... Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...