Zöldborsós rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ágica-92
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
2g olívaolaj18 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
43g rizottó rizs152 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
150g zöldség alaplé11 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
170g rizottó rizs609 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
600g zöldség alaplé42 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
Összesen
1995
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
12.2g újhagyma2 kcal
-
11.2g rizottó rizs40 kcal
-
6.6g fehérbor5 kcal
-
39.7g zöldség alaplé3 kcal
-
3.3g parmezán sajt13 kcal
-
19.8g zöldborsó16 kcal
Összesen
131
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1130.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 119.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 550 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2172 micro
Összesen
500
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 103.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4522.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 2558 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 476.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 957 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 316 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 666 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 772 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 2198 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8686 micro
Összesen
1995
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 574 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
17 dkg rizottó rizs
-
1 dl fehérbor
-
6 dl zöldség alaplé
-
5 dkg parmezán sajt
-
30 dkg zöldborsó
Elkészítés
- Közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, és olvasszunk benne fel 25 g vajat.
- Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst. Főzzük kb 2 percig, aztán adjuk hozzá a fehérbort, és vegyük feljebb a lángot. Hagyjuk, hogy az alkohol sisteregve elpárologjon.
- Miután a bor elforrt, szépen lassan adjuk hozzá az alaplevet, de ne egyszerre, hanem mindig csak egy merőkanállal. Sose tocsogjon a lében, de ne is hagyjuk "kiszáradni". Közepes lángon addig csináljuk ezt, míg el nem fogy az alaplé, és a rizs puha nem lesz.
- A borsót sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le.
- A rizottóhoz (miután levettük a tűzről) keverjük hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, ízesítsük, és keverjük bele a borsót.
- Parmezánforgáccsal és mentával díszítsük.
- Receptkönyvben: 316
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 51937
- Feltöltés dátuma: 2013. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ágica-92
47 recept
Lassan itt a borsószezon, így esett a választásom a borsós rizottóra. Bevallom, a mai ebédhez még fagyasztott borsót használtam, de remélem, hamarosan már saját termésből is elkészíthetem.:)