r
Nosalty Logó

Zöldborsós rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ágica-92
Zöldborsós rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2172 micro
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4522.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    2558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    2198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8686 micro
Összesen 1995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Közepes lángon forrósítsuk fel az olajat, és olvasszunk benne fel 25 g vajat.
  2. Tegyük bele a hagymát, és pirítsuk üvegesre. Majd adjuk hozzá a rizst. Főzzük kb 2 percig, aztán adjuk hozzá a fehérbort, és vegyük feljebb a lángot. Hagyjuk, hogy az alkohol sisteregve elpárologjon.
  3. Miután a bor elforrt, szépen lassan adjuk hozzá az alaplevet, de ne egyszerre, hanem mindig csak egy merőkanállal. Sose tocsogjon a lében, de ne is hagyjuk "kiszáradni". Közepes lángon addig csináljuk ezt, míg el nem fogy az alaplé, és a rizs puha nem lesz.
  4. A borsót sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le.
  5. A rizottóhoz (miután levettük a tűzről) keverjük hozzá a maradék vajat, a reszelt parmezánt, ízesítsük, és keverjük bele a borsót.
  6. Parmezánforgáccsal és mentával díszítsük.
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 51937
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Lassan itt a borsószezon, így esett a választásom a borsós rizottóra. Bevallom, a mai ebédhez még fagyasztott borsót használtam, de remélem, hamarosan már saját termésből is elkészíthetem.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...