r
Nosalty Logó

Zöldborsós pulykaragu 2. (zürichi módra)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zöldborsós pulykaragu 2. (zürichi módra)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 394 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3658.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    873 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 1581 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük és kockákra vágjuk.
  2. A gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
  3. Egy serpenyőben (olaj nélkül) aranybarnára pirítjuk a mandulapelyhet, majd kiveszük.
  4. Az olajat a serpenyőbe öntjük és a húst megpirítjuk benne.
  5. Sóval, borssal ízesítjük és kivesszük.
  6. A megmaradt olajban megpirítjuk a hagymát és a gombát.
  7. A húst visszatesszük a serpenyőbe, megszórjuk a liszttel és egy kicsit pirítjuk.
  8. Felöntjük a levessel, borral és tejszínnel.
  9. Lefedve 30 percig főzzük.
  10. 25 perc elteltével hozzáadjuk a zöldborsót és készre főzzük.
  11. Megszórjuk mandulapehellyel.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19473
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 16.

Ajánló

Nokedlivel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy német folyóiratban olvastam ezt a receptet. Egy könnyen elkészíthető, ízletes étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...