r
Nosalty Logó

Zöldborsós nokedli tejfölösen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldborsós nokedli tejfölösen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

833
Kalória
25.1g
Fehérje
107.8g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
276.5g
Víz
201.4g
Koleszterin
10.3g
Rost
14.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Összesen 3332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldborsós szószhoz

A nokedlihez

Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3303 micro
Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4881.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2358 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13211 micro
Összesen 3332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A zöldborsós szószhoz

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olívaolajon megpároljuk. Majd rászórjuk a pirospaprikát,ráöntjük a lecsepegtetett borsót, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a leveskockát és a cukrot is.
  2. Addig főzzük így, míg a borsó meg nem puhult. Majd az evőkanál lisztet és a tejfölt símára keverjük, és a borsóra öntjük. Jól elkeverjük, és még addig főzzük, amíg rottyan egyet.
  3. Egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet forrni.
  4. Ha felforrt, akkor a lisztet, a tojást keverjük össze, és csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy ragacsos, nyúlós masszát kapjunk, amit nokedliszagatóval könnyen ki tudunk szaggatni.
  5. Ha megfőtt a nokedli (ez kb. 15 perc), akkor tésztaszűrőn szűrjük le, és keverjük össze a zöldborsóval. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Valami egyszerűt és gyorsat akartam csinálni, és ez lett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!