Zöldborsós-mandulás rizs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lilapipacs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
318
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1275
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
146
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 619 micro
Összesen
318
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 613.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 517 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2477 micro
Összesen
1275
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
5 dl víz
-
0.3 tk kurkuma
-
6 db szegfűszeg
-
10 dkg zöldborsó
Elkészítés
- A kardamomhüvelyeket enyhén szétmorzsoljuk.
- Egy lábasban felmelegítjük a ghít, belerakjuk a fahéjrudat, szegfűszeget, kardamomt, mandulát.
- Addig pirítjuk, míg a mandula halvány aranybarna lesz.
- Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, felöntjük forró vizzel.
- Fűszerezzük, belerakjuk a zöldborsót, megkeverjük.
- Fedő alatt pároljuk.
- Forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2803
- Feltöltés dátuma: 2012. november 28.
Ajánló
Mivel a kardamom illata, íze citromhéjra és eukaliptuszra hasonlít, ezért kiváltható vele (arra az esetre, ha beszerezhetetlen).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lilapipacs
16 recept
Egy indiai szakácskönyvből való recept. Minden elkészültekor nagy sikert arat. :-) (A recept alapján a színe sokkal élénkebb a kurkumától. A kép készítésekor viszont curryt használtam.)