r
Nosalty Logó

Zöldborsós-majorannás csirkeragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
AxXx
Zöldborsós-majorannás csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2487 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    3206 micro
Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3667.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10218 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2173 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9947 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    2693 micro
  • Lut-zea
    12823 micro
Összesen 1490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát megtisztítjuk, apróra feldaraboljuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük.
  2. Közben a csirke alkatrészeket megmossuk, feldaraboljuk.
  3. A hagymára tesszük, nagy lángon összesütjük pár percig. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük az apróra vágott fokhagymát, fél paradicsomot, fél paprikát, kis darab babérlevelet, majorannát.
  4. 2 dl vízzel felengedjük, majd lefedve pároljuk.
  5. Amikor a csirke már majdnem megfőtt (30 perc kb), rátesszük a csirkemájat, és a fagyasztott zöldborsót, készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7054
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olcsó, gyors és ízletes könnyű vacsora, vagy ebéd lehet ez a finom csirkeragu. Leginkább friss kenyérrel és savanyúsággal szeretem, de köretként illik hozzá a párolt rizs is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...