r
Nosalty Logó

Zöldborsós-krémsajtos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
dorcus89
Zöldborsós-krémsajtos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2793 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 700 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4792.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    1874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 2793 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát megpucoljuk. Kevés olajat melegítünk egy edénybe, a fokhagymát fokhagymanyomóval belenyomjuk és a felszeletelt baconnel elkezdjük megpirítani. Majd beletesszük a csirkét.
  2. A rizsnek fölrakunk 2 liter sósvizet. Majd ha felforrt, belerakjuk a zacskós rizst, és 10-15 perc alatt megfőzzük.
  3. A csirkét addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Ezután lehúzzuk a tűzről, beletesszük a tejszínt, tejfölt és a sajtot. Közepes tűzön összemelegítjük a hozzávalókat, majd beleöntjük a zöldborsót, szerecsendióval fűszerezzük. Ha kell utánasózunk, borsozunk.
  4. 5-8 perc alatt addig főzzük, amíg a borsó megpuhul, és tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10362
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Ajánló

Bármilyen más zöldséget is használhatunk (répa, kukorica stb.), ami van éppen a polcon, mélyhűtőben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-krémsajtos csirke
dorcus89 81 recept

Igazi "mi van a hűtőben?" recept. Gyorsan szerettem volna valami könnyűt és sajtosat enni, ez lett belőle. Csirkét általában fagyasztunk le, amikor olcsón tudunk venni, így akármikor elővehetjük, zöldborsó is mindig akad lefagyasztva, vagy konzerv formájában. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...