Zöldborsós-gombás tésztamártás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g füstölt virsli135 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
75g zöldborsó61 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
125g tészta464 kcal
-
38g sajt132 kcal
Összesen
1101
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g füstölt virsli538 kcal
-
400g gomba85 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
4401
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
9.8g füstölt virsli26 kcal
-
19.5g gomba4 kcal
-
14.6g zöldborsó12 kcal
-
14.6g főzőtejszín19 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
24.4g tészta91 kcal
-
7.3g sajt26 kcal
Összesen
215
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2162.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 292.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1881 micro
Összesen
1101
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.4 g
Zsír
-
Összesen 211.9 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 512 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8649.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 446 mg
-
Kálcium 2044 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 506 mg
-
Foszfor 2879 mg
-
Nátrium 2709 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1169.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1039 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1505 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 916 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 1457 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7524 micro
Összesen
4401
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
215
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
200 g füstölt virsli
-
40 dkg gomba
-
30 dkg zöldborsó
-
3 dl főzőtejszín
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
50 dkg tészta
Elkészítés
- A szalonnát apróra felkockázzuk. Legjobb hozzá a nyers (nem főtt) húsos szalonna - esetleg sonka -,de "kopp-napokon" a sima füstölt szalonna is megteszi.
- A hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Nyugodtan használhatunk konzerv-gombát is!
- Ha gazdagon, kiadósra készítjük, tegyünk bele karikára vágott füstölt virslit is.
- Az olajon átpirítjuk a szalonnát. Ne süssük ropogósra, mert kiszárad, csak üvegesre.
- A szalonnához adjuk a hagymát, a virslit és együtt pároljuk.
- Beleadjuk a gombát és a zöldborsót, konzerv-gomba esetén annak levét is.
- Fűszerezzük: sok bazsalikommal (frissel vagy szárítottal), kevés borssal és még kevesebb sóval.
- Fedő alatt készre pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
- Végezetül felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Kész.
- Kedvünk szerinti főtttésztával - orsóval, "pipával", pennével, spagettivel - és reszelt sajttal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7667
- Feltöltés dátuma: 2010. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Ez a kedvenc olasz mártásom. (Olasz, mert egy ott tanult szakácsfiútól lestem el - jól van na, a virslit én csempésztem bele.) A füstölt ízek és a zöldborsó együtt csodás harmóniát alkotnak, amit a bazsalikom megvadít a tejszín pedig kiegyenlít. A gomba meg a roppanós alapzata ennek a rendkívül egyszerű, de mégis rafinált kavalkádnak. Konzerv-gombából és fagyasztott borsóból percek alatt előállítható: annyi idő alatt, míg a tészta megfő.