r
Nosalty Logó

Zöldborsós-gombás tésztamártás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Zöldborsós-gombás tésztamártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2162.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 1101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8649.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    2044 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2879 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1505 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7524 micro
Összesen 4401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apróra felkockázzuk. Legjobb hozzá a nyers (nem főtt) húsos szalonna - esetleg sonka -,de "kopp-napokon" a sima füstölt szalonna is megteszi.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Nyugodtan használhatunk konzerv-gombát is!
  3. Ha gazdagon, kiadósra készítjük, tegyünk bele karikára vágott füstölt virslit is.
  4. Az olajon átpirítjuk a szalonnát. Ne süssük ropogósra, mert kiszárad, csak üvegesre.
  5. A szalonnához adjuk a hagymát, a virslit és együtt pároljuk.
  6. Beleadjuk a gombát és a zöldborsót, konzerv-gomba esetén annak levét is.
  7. Fűszerezzük: sok bazsalikommal (frissel vagy szárítottal), kevés borssal és még kevesebb sóval.
  8. Fedő alatt készre pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
  9. Végezetül felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Kész.
  10. Kedvünk szerinti főtttésztával - orsóval, "pipával", pennével, spagettivel - és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7668
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-gombás tésztamártás
koszider 90 recept

Ez a kedvenc olasz mártásom. (Olasz, mert egy ott tanult szakácsfiútól lestem el - jól van na, a virslit én csempésztem bele.)  A füstölt ízek és a zöldborsó együtt csodás harmóniát alkotnak, amit a bazsalikom megvadít a tejszín pedig kiegyenlít. A gomba meg a roppanós alapzata ennek a rendkívül egyszerű, de mégis rafinált kavalkádnak. Konzerv-gombából és fagyasztott borsóból percek alatt előállítható: annyi idő alatt, míg a tészta megfő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...