r
Nosalty Logó

Zöldborsós-brokkolis rizottó

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Saza
Zöldborsós-brokkolis rizottó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
11.8g
Fehérje
81.4g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
165g
Víz
31.1g
Koleszterin
6.2g
Rost
4.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 588 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7592.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    5862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    660 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1086 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    1646 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6759 micro
Összesen 2352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, majd a hozzáadott hagymát lassú tűzön körülbelül 10 percig izzasztjuk, amíg igazán puha lesz.
  2. A rizst a hagymához öntjük, és közepes hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és addig kevergetjük, amíg teljesen felszívódik. A zöldségléből 1-2 merőkanálnyit rálocsolunk a rizsre, és alacsony hőfokon pároljuk. Rendszeres kevergetés mellett, egyszerre 1-2 merőkanálnyi levet hozzáadva, addig főzzük a rizst, míg teljesen megpuhul, és jó krémes állagú lesz - ez kb. 20-30 perc.
  3. Amíg fő a rizs, a brokkolit megtisztítjuk, kis falatnyi rózsákra bontjuk, a borsót, ha fagyasztott, kevés hideg vízben felolvasztjuk.
  4. Miután a zöldséglé több mint felét már a rizshez adtuk, belerakjuk a brokkolit és zöldborsót is, hogy együtt puhuljanak a rizzsel. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, előbb is hozzá lehet adni.
  5. Keverjük hozzá a parmezánt, ízlés szerint fűszerezzük (fehérbors, pici só), majd a tűzről levéve néhány percig állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer megkeverjük, tányérokra rakjuk, és ha szeretjük, kevés extra virgin olívaolajjal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Amikor valami rizsesre, krémesre és zöldségesre és könnyűre vágyik az ember, a risotto mindig jó választás. Az eredeti receptet a BBC Good Food-on találtam, és saját ízlésre formáltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Medvehagymás rizottó

A medvehagymás rizottó az egyik legjobb választás, amit tavasszal elkészíthetünk: a harsogóan zöld medvehagyma csípős frissessége és az olasz rizottók lágy krémessége esik szerelembe ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!