r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves vajas galuskával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kristyán Fanni
Zöldborsóleves vajas galuskával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

219
Kalória
10.3g
Fehérje
35.2g
Szénhidrátok
4.8g
Zsír
494.9g
Víz
52.5g
Koleszterin
9.9g
Rost
11.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    494.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2657 micro
  • β-karotin
    6847 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3367 micro
Összesen 219 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1794.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1979.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    10626 micro
  • β-karotin
    27389 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    13470 micro
Összesen 881 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    471 micro
  • β-karotin
    1213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 37 kcal

Elkészítés

  1. A zsírt egy lábasba kanalazzuk, megvárjuk míg felmelegedik, majd hozzáadjuk a karikára felszelt répákat és a borsót, majd összepirítjuk őket.
  2. Ezután hozzáadhatjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és friss petrezselyemmel.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól fedje a zöldségeket, majd hozzáadjuk félbevágva a hagymát és a fokhagymagerezdet. (Víz helyett használhatunk alaplevet is, ebben az esetben viszont ügyeljünk a fűszerezésre, valamint a hagymákat is elhagyhatjuk.)
  4. Fedjük le a levest, és főzzük 30 percig.
  5. Ez idő alatt készítsük el a galuskát. Egy kisebb tálkába szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojást, végül pedig a puha vajat.
  6. Fakanál segítségével keverjük jól össze a tésztát, ha szükséges pár csepp vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen összedolgozni.
  7. Amikor a levesnek már csak pár perc szükséges, halásszuk ki a belefőtt hagymákat, majd szaggassuk bele a galuskákat. Főzzük még őket együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről és még melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Annak ellenére, hogy a zöldborsólevest mindig jól telepakoljuk finom zöldségekkel, a tésztát nem hagyhatjuk ki belőle, hiszen a frissen beleszaggatott vajas galuskától lesz igazán olyan mennyei, ahogyan gyerekként megszerettük. Még egy kis tejföl a tetejére, és máris minden kanállal a múltba repít vissza minket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!