Zöldborsóleves vajas galuskával
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 ek kacsazsír
-
2 nagy db sárgarépa
-
500 g zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 szál petrezselyem
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1.2 l víz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
5 csepp víz
219
Kalória
10.3g
Fehérje
35.2g
Szénhidrátok
4.8g
Zsír
494.9g
Víz
52.5g
Koleszterin
9.9g
Rost
11.6g
Cukor
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
4g kacsazsír0 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g víz0 kcal
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
15g kacsazsír0 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
1200g víz0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g víz0 kcal
Összesen
881
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
15.1g sárgarépa5 kcal
-
22.1g zöldborsó18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
-
53.1g víz0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0g víz0 kcal
Összesen
37
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 494.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 2657 micro
-
β-karotin 6847 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3367 micro
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1794.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 817 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 40 mg
Víz
-
Összesen 1979.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2894 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 226 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 10626 micro
-
β-karotin 27389 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 13470 micro
Összesen
881
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 87.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 471 micro
-
β-karotin 1213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 597 micro
Összesen
37
kcal
Elkészítés
- A zsírt egy lábasba kanalazzuk, megvárjuk míg felmelegedik, majd hozzáadjuk a karikára felszelt répákat és a borsót, majd összepirítjuk őket.
- Ezután hozzáadhatjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és friss petrezselyemmel.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy jól fedje a zöldségeket, majd hozzáadjuk félbevágva a hagymát és a fokhagymagerezdet. (Víz helyett használhatunk alaplevet is, ebben az esetben viszont ügyeljünk a fűszerezésre, valamint a hagymákat is elhagyhatjuk.)
- Fedjük le a levest, és főzzük 30 percig.
- Ez idő alatt készítsük el a galuskát. Egy kisebb tálkába szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a tojást, végül pedig a puha vajat.
- Fakanál segítségével keverjük jól össze a tésztát, ha szükséges pár csepp vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen összedolgozni.
- Amikor a levesnek már csak pár perc szükséges, halásszuk ki a belefőtt hagymákat, majd szaggassuk bele a galuskákat. Főzzük még őket együtt pár percig, majd vegyük le a tűzről és még melegen tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 45 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Annak ellenére, hogy a zöldborsólevest mindig jól telepakoljuk finom zöldségekkel, a tésztát nem hagyhatjuk ki belőle, hiszen a frissen beleszaggatott vajas galuskától lesz igazán olyan mennyei, ahogyan gyerekként megszerettük. Még egy kis tejföl a tetejére, és máris minden kanállal a múltba repít vissza minket.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!