Zöldborsóleves daragaluskával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
18 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
375g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
grízgaluska
Összesen
282
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 569.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1181 micro
-
β-karotin 3215 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2686 micro
Összesen
282
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.3 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1989.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 960 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2277.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1422 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 535 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 4726 micro
-
β-karotin 12858 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 10743 micro
Összesen
1125
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 181 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 410 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
leves
- Először a grízgaluskát készítjük elő. Ehhez a tojásokat a sóval felverjük, majd hozzákeverjük a darát. Hűtőbe tesszük, kb. egy óráig pihentetjük.
- A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát kockákra, a répát és a fehérrépát karikákra vágjuk.
- A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük vízzel (vagy alaplével), ízesítjük sóval, borssal, és miután felforrt, lassú tűzön 40 percig pároljuk.
- A galuskához vizet forralunk, kb. 1 evőkanál sót teszünk bele, majd evőkanállal beleszaggatjuk a galuskát. A tüzet lejjebb véve, kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük, és a kész leveshez tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1509
- Feltöltés dátuma: 2018. március 17.
Ajánló
Ízlés szerint más levesbetéttel (tésztával, pirított szalonnával) is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető leves. Talán a grízgaluska az egyetlen különlegessége, ami a jobb kondíciók érdekében tönkölybúzadarából készült.