r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 5. - csipetkével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Zöldborsóleves 5. - csipetkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 108 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    891 micro
  • β-karotin
    3003 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3151 micro
Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7228.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    5644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    775.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4455 micro
  • β-karotin
    15014 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    15753 micro
Összesen 1226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    394 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Kifejtjük a zödbórsót. (Ez elég munkaigényes, kb. 25 percünkbe telik. Aki kifejtve vásárolja, ennyivel kevesebb előkészületi idővel számoljon!)
  2. Megpucoljuk a hagymát, répát és a gyökeret. A répákat ujjnyi hasábokra vágjuk.
  3. A borsót, répát, gyökeret és az egészben hagyott hagymát 2,5 liter vízben feltesszük főni, amikor felforrt hozzáadjuk a sót, pirosaranyat, ételízesítőt és a zöldpaprikát. Kb. 30-35 percig főzzük.
  4. Amíg fő a leves, elkészítjük a csipetkét: a tojást összegyúrjuk kb. 10 dkg liszttel és 0,5 tk sóval. Rugalmas tésztát kell kapnunk, amit kis körömnyi darabokra csipkedünk.
  5. Amikor a borsó és a zöldségek megfőttek, berántjuk a levest. (Rántás készítése: a lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet és 2 tk őrölt pirospaprikát , felöntjük 2 dl hideg vízzel, a leveshez keverjük és felforraljuk.)
  6. Az egész hagymát eltávolítjuk.
  7. A forrásban lévő levesbe szórjuk az előzőekben elkészített csipetkét. Miután feljött a tészta a leves tetejére, még kb. 5 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 480 alkalommal
  • Receptkönyvben: 368
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 66878
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsó levest egész évben lehet főzni a mirelit áru jóvoltából, de a friss zöldborsóból, tavaszi új sárgarépával és gyökérrel, sok petrezselyemzölddel készült leves lényegesen finomabb. Végre elérhető áron lehetett vásárolni a piacon zöldborsót. Amíg lehet kapni, többször is fogok főzni, mert nagyon szeretjük. Ebbe a levesbe nem galuskát szaggatok, hanem a kicsit munkaigényesebb csipetkét főzöm, mert megérdemli.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...