r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves 3. galuskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Zöldborsóleves 3. galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5284 micro
  • β-karotin
    13609 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3864 micro
Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1009 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    965 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    21137 micro
  • β-karotin
    54436 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    15455 micro
Összesen 1227 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1408 micro
  • β-karotin
    3627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A répákat meghámozzuk és karikára vágjuk.
  2. Ezeket egykevés olajon megdinszteljük (kb. 10 perc).
  3. Megsózzuk, (használhatunk ételízesítőt is) hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet és még kb. 5 percig tovább kevergetjük.
  4. 1 evőkanál liszttel meghintjük. További 1-2 percig kevergetjük.
  5. Vízzel felöntjük (szép narancssárga színe lesz) ,őrölt borssal ízesítjük és puhára főzzük a zöldségeket.
  6. Addig elkészíthetjük a galuskát. 1 tálkába beleütjük a tojást, kevés sót adunk hozzá és annyi finom lisztet, hogy nokedli állagú legyen.
  7. A kész levesbe kiskanállal beleszaggatjuk és 2-3 percig főzzük, hogy az utolsó darabok is megfőljenek.
  • Receptkönyvben: 931
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 381
  • Össznézettség: 358363
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én mindig  tartok  zöldborsót a mélyhűtőben. Azon kívül, hogy a gyerekek lila pukliját kiválóan lehet vele hűteni, gyorsan készíthetünk belőle egy könnyű levest nehezebb főételek elé.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...