Zöldborsófőzelék sült virslivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
7g vaj50 kcal
-
35 kcal
-
125g zöldborsó101 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
100g juhbeles virsli269 kcal
Összesen
589
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
28g vaj201 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g juhbeles virsli1076 kcal
Összesen
2357
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
2g vaj15 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
36.3g zöldborsó29 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
21.8g tej12 kcal
-
3.6g mascarpone15 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
29g juhbeles virsli78 kcal
Összesen
171
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1698.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 170.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3723 micro
Összesen
589
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 162.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6795.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1608 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1289 mg
-
Nátrium 3468 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 681.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 887 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 268 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 865 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 4564 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14893 micro
Összesen
2357
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1080 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
500 g zöldborsó
-
2 ek finomliszt
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
2 tk cukor
Elkészítés
- A vajat és az olajat egy edényben felhevítjük, és hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a felaprított petrezselymet. Nagyjából 10-15 percig pároljuk, majd ha elfőtt róla minden víz, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a lisztet.
- Felöntjük a tejjel (ez elején érdemes kevesebbet hozzáadni, hogy a sűrűségét a végén be tudjuk majd állítani), és visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint sózzuk, és édesítjük cukorral, majd ha már besűrűsödött és a borsó is megpuhult, akkor hozzákeverjük a mascarponét is, hogy még krémesebb és gazdagabb legyen.
- A virslit spirál alakban körbevágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 422
- Tegnapi nézettség: 101
- 7 napos nézettség: 591
- Össznézettség: 158937
- Feltöltés dátuma: 2018. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Sült virslivel a borsófőzelék is jobban csúszik.