r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék sült virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Zöldborsófőzelék sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3723 micro
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6795.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    3468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    887 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    865 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    4564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14893 micro
Összesen 2357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat egy edényben felhevítjük, és hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a felaprított petrezselymet. Nagyjából 10-15 percig pároljuk, majd ha elfőtt róla minden víz, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a lisztet.
  2. Felöntjük a tejjel (ez elején érdemes kevesebbet hozzáadni, hogy a sűrűségét a végén be tudjuk majd állítani), és visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint sózzuk, és édesítjük cukorral, majd ha már besűrűsödött és a borsó is megpuhult, akkor hozzákeverjük a mascarponét is, hogy még krémesebb és gazdagabb legyen.
  3. A virslit spirál alakban körbevágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 422
  • Tegnapi nézettség: 101
  • 7 napos nézettség: 591
  • Össznézettség: 158937
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült virslivel a borsófőzelék is jobban csúszik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek