r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék sült virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Zöldborsófőzelék sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3723 micro
Összesen 589 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6795.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    3468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    681.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    887 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    865 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    4564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14893 micro
Összesen 2357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat egy edényben felhevítjük, és hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a felaprított petrezselymet. Nagyjából 10-15 percig pároljuk, majd ha elfőtt róla minden víz, akkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a lisztet.
  2. Felöntjük a tejjel (ez elején érdemes kevesebbet hozzáadni, hogy a sűrűségét a végén be tudjuk majd állítani), és visszatesszük a tűzre. Ízlés szerint sózzuk, és édesítjük cukorral, majd ha már besűrűsödött és a borsó is megpuhult, akkor hozzákeverjük a mascarponét is, hogy még krémesebb és gazdagabb legyen.
  3. A virslit spirál alakban körbevágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 428
  • Tegnapi nézettség: 142
  • 7 napos nézettség: 723
  • Össznézettség: 160770
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült virslivel a borsófőzelék is jobban csúszik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...