r
Nosalty Logó

Zöldbabos hús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
márti1218
Zöldbabos hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1129 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3799.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2043 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3387 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5646 micro
Összesen 1964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a babot annyi vízben, ami ellepi, leszűrjük, de a levét felfogjuk.
  2. A húst kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk,rátesszük a húst, átpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, most tesszük rá a pirospaprikát is, majd felöntjük a bab főzőlevével, és puhára főzzük.
  3. A kész pörkölthöz adjuk a főtt babot, óvatosan összeforgatjuk, ha szükséges, még adunk hozzá vizet (főzelék állagú legyen), összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá, ha valaki nagyobb étvágyú.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5672
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabos hús
márti1218 72 recept

Készíteni akartam egy olyan pörköltet, amihez nem a szokványos köretet tálalom, így lett ez az egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...