Zöldbabos batyu burgonyapürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
hami
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
75g zöldbab20 kcal
-
71 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
40g edami sajt143 kcal
-
200g sertéscomb364 kcal
A körethez
Összesen
830
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
150g zöldbab41 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
80g edami sajt286 kcal
-
400g sertéscomb728 kcal
A körethez
Összesen
1660
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A húshoz
-
11.9g zöldbab3 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
3.6g petrezselyem1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6.3g edami sajt23 kcal
-
31.7g sertéscomb58 kcal
A körethez
Összesen
132
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4797.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 3380 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 398.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 407 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1429 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1692 micro
Összesen
830
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.8 g
Zsír
-
Összesen 98.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 347 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9594.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 843 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1622 mg
-
Nátrium 6759 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 797.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 582 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 815 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 339 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 2858 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3383 micro
Összesen
1660
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 536 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
15 dkg zöldbab
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 tk só
-
1 csipet bors
-
0.5 teáskanál ételízesítő
-
8 dkg edami sajt
-
40 dkg sertéscomb
A körethez
Elkészítés
A húshoz
- A töltelék: A zöldbabot olajon és egy deci vizen puhára pároljuk. Miközben párolódik, hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, fokhagymát összenyomva, ételízesítőt. A petrezselymet apróra vágjuk, és hozzákeverjük, mikor már majdnem kész.
- A hús megtöltése: A sertéscomb szeleteket klopfoljuk ki, és sózzuk be mindkét oldalát. Helyezzünk egy ek zöldbabot a kiterített hús közepére, tegyünk rá egy szelet sajtot, majd még egy kis zöldbabot. Négy oldalról hajtsuk fel a hús széleit, fogpiszkálóval rögzítsük egymáshoz, hogy ne essen szét. Kivajazott tepsire helyezzük a négy batyut.
- Kb. 1 óráig sütjük 190-200 fokon fólia alatt, míg meg nem puhul. Levesszük róla a fóliát, és még kb. 20 percre visszatesszük, hogy szépen megpiruljon.
- A köret: a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, annyi vizet öntünk hozzá, hogy a krumplit ellepje, és hozzáadunk 1 ek sót. Puhára főzzük a krumplit, mikor kész, leöntjük róla a vizet, beletesszük a margarint és a tejfölt, robotgéppel összedolgozzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 899
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
hami
19 recept
Eredetileg gombával szerettem volna megtölteni, de épp nem lehetett kapni a zöldségesnél. Végül nagyon örülök, hogy inkább zöldbabbal készítettem el, legalább már nem csak főzelékhez használom ezt a zöldséget. :)