Zöldbab fűszeres lágytojással
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Zöldbab
Lágytojás
147
Kalória
7.2g
Fehérje
4.7g
Szénhidrátok
11.4g
Zsír
91.1g
Víz
180g
Koleszterin
1.6g
Rost
2.3g
Cukor
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
147
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1183.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 619 micro
Összesen
147
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 34.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3551.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 2931 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 454 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 667 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1857 micro
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 894.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 738 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
112
kcal
Elkészítés
Zöldbab
- A zöldbabot lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
- Egy serpenyőben az olívaolajat és a balzsamecetkrémet összekeverjük, felforrósítjuk, és azon átforgatjuk a megfőttbabot.
- Egy szuflé formát duplán kibélelünk folpackkal, hogy jócskán túllógjon a peremén. Belülről megkenjük olajjal, kicsit sózzuk, borsozzuk, lestyán leveleket tépkedünk rá, majd beleütünk egy nyers tojást. Ennek a tetejére is cseppentünk olajat, sót, borsot és lestyánlevelet szórunk rá, majd felül, mint egy batyut, összezárjuk a fóliát.
- Lobogó sós vízben 3-3,5 percig főzzük a tojást, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából, és a bab tetejére tesszük (óvatosan, mert nagyon lágy).
- Tálalásnál egy késsel megvágjuk a tojást, hogy akkor folyjon csak ki a sárgája.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 3 perc
- Sütés ideje: 1 perc
A tojás ötletet valamelyik reggel láttam a szokásos kávé-TV kombó alkalmával. Nagyon ötletesnek találtam, tehát magamévá tettem. Bármivel fűszerezhetjük, ami számunkra tetsző.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!