r
Nosalty Logó

Zöld rizottó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöld rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2106.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1862 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4755 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4212.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    3724 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9510 micro
Összesen 1036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk az összezúzott fokhagymával.
  2. A riszt hozzátesszük, kissé összepirítjuk, amíg megfehérednek a szemek, ekkor felöntjük a borral, majd a húsleves alaplével, sózzuk. Forró sütőbe tesszük, itt pároljuk meg a rizst. Időközönként megnézzük, ha szükséges adunk még hozzá a húsleves alapléből.
  3. A borsót egy edényben elkezdjük párolni, rátesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 1 dl alaplevet adunk hozzá. Ha a borsó kellőképpen puha, illetve a spenót összesett, összeturmixoljuk.
  4. A kész rizst kivesszük a sütőből, és óvatosan belekeverjük a spenótos borsókrémet, egy nagy adag parmezánt reszelünk bele, és alaposan összekeverjük.
  5. Tálaláskor szintén parmezánnal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8708
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Rachel Allen konyhájából származik. Vigyázat: nagyon zöld! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...