adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g rizottó rizs179 kcal
-
300g alaplé21 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
40g spenót7 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
519
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g rizottó rizs358 kcal
-
600g alaplé42 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
80g spenót13 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1036
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
12.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
7.3g rizottó rizs26 kcal
-
44g alaplé3 kcal
-
18.3g fehérbor15 kcal
-
5.9g spenót1 kcal
-
7.3g zöldborsó6 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.7g parmezán sajt14 kcal
Összesen
76
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2106.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 1289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 259 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1862 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4755 micro
Összesen
519
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4212.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 2579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 518 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 310 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 443 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 3724 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9510 micro
Összesen
1036
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 697 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g rizottó rizs
-
8 dkg spenót
-
100 g zöldborsó
-
1 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajon megfonnyasztjuk az összezúzott fokhagymával.
- A riszt hozzátesszük, kissé összepirítjuk, amíg megfehérednek a szemek, ekkor felöntjük a borral, majd a húsleves alaplével, sózzuk. Forró sütőbe tesszük, itt pároljuk meg a rizst. Időközönként megnézzük, ha szükséges adunk még hozzá a húsleves alapléből.
- A borsót egy edényben elkezdjük párolni, rátesszük a spenótot, sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 1 dl alaplevet adunk hozzá. Ha a borsó kellőképpen puha, illetve a spenót összesett, összeturmixoljuk.
- A kész rizst kivesszük a sütőből, és óvatosan belekeverjük a spenótos borsókrémet, egy nagy adag parmezánt reszelünk bele, és alaposan összekeverjük.
- Tálaláskor szintén parmezánnal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8717
- Feltöltés dátuma: 2012. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept Rachel Allen konyhájából származik. Vigyázat: nagyon zöld! :)