adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
121
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
482
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 886 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
121
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1767.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 1595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 113.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 309 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3546 micro
-
β-crypt 182 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 780 micro
Összesen
482
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 881 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1959 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A koriander leveleket letépkedjük a szárról, és konyhai robotgépbe helyezzük.
- Hozzáadjuk a lime levét és az olajat. Pürésíjük.
- A köménymagot egy kis serpenyőben olaj nélkül alacsony lángon 5-10 perc alatt pörköljük meg. (Nem látszódik különbség rajtuk, csak az ízét emeli ki a kis hő.)
- A chilikről vágjuk le a szárakat, és hosszában kettévágva magostul dobjuk bele a korianderes keverékbe.
- A kardamom magokat nyissuk fel, és a belső kis feketés-barnás magokat szórjuk a korianderhez.
- A fokhagymát megtisztítva, hosszában kettévágva dobjuk a konyhai robotgépbe.
- A köménymagot is szórjuk a korianderhez, majd a sót is. Az egészet pürésítsük.
- Kis üveg edényben - ami nem veszi fel a fűszerek ízét - a hűtőben 2-3 hétig tárolható. Műanyag dobozban fél évig eláll a mélyhűtőben.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1528
- Feltöltés dátuma: 2014. december 13.
Ajánló
Belekeverhető levesbe, rizshez, pörköltekhez, curry alapként, hússzószként is finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A zhug /skhug-ként ejtve/ egy jemeni és izraeli csípős szósz. Ha kóstoltad már a chimchurri szószt, akkor ezzel a fűszeresebb változatát tesztelheted.