r
Nosalty Logó

Zebratorta 3. -túrós, málnás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zebratorta 3. -túrós, málnás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.1 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    379.4 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8928.4 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    1511 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót és a tojást (hogy elkerüljük a túl ragadós állagot, adjunk hozzá először 1 tojást, ha kevés, verjünk fel egy másikat, és csak annyit öntsünk a tésztánkhoz, amíg elérjük a megfelelő állagot.)
  2. A tésztával béleljünk ki egy kapcsos tortaformát.
  3. A túrót nagyobb lyuku szitán passzírozzuk át.
  4. A tojást verjük fel a cukorral, adjuk hozzá szép lassan az olajat, majd az áttört túrót, a tejfölt, a citromhéjat-levet, a cukrot, a pudingport. Addig keverjük, míg egy szép sima masszát nem kapunk. A krémet vegyük kétfelé, az egyikbe tegyük bele az ételfestéket/kakaóport.
  5. Fogunk két nagyobbacska evőkanalat vagy mártásos kanalat, és a krémet felváltva, elkezdjük a tésztára kanalazni. Egy kanál fehér krém, egy kanál színes krém. Nem szabad egyengetni, kenegetni, rázogatni, a krém a rákanalazott következő adag masszától elterül majd.
  6. Megsütjük, gázsütőben (ahogyan én is) 190-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeveréses sütőnél 170 fokon sütjük 50 percig.
  7. Míg sül leturmixoljuk a málnát, hozzáadjuk a mézet, joghurtot, ízlés szerint cukrot(mindig kóstoljunk!), annyi tejet, hogy a számunkra megfelelő sűrűségű legyen, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk a magok miatt.
  8. A kihűlt, szeletelt tortát az ízlés szerint adagolt málnaszósszal meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12220
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Az eredeti zebratorta nagyon száraz, ezért nagyon megörültem, mikor ezt a változatot megtaláltam. Nem nehéz, nem túl édes desszert. Málnaszósz hirtelen pattant ki a fejemből, lehet helyette eperrel, őszibarackkal, bármilyen kedvünk szerinti gyümölccsel készíteni, de anélkül is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az interneten találtam, és kicsit átalakítottam a saját ízlésemnek megfelelően. Sajnos az én sütőm nem a legjobb, onnan tudtam, hogy megsült, hogy "matt" lett a felszíne, és nem rezgett már annyira a krém, ha picit megrázogattam.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...