Zebratorta 3. -túrós, málnás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
16g vaj112 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
A túrókrémhez
-
94g tehéntúró138 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
32 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
5 kcal
-
6 kcal
A málnaszószhoz
-
38g málna20 kcal
-
38g gyümölcsjoghurt36 kcal
-
3g méz10 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
13g tej7 kcal
Összesen
854
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A túrókrémhez
-
750g tehéntúró1103 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
257 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
46 kcal
A málnaszószhoz
-
300g málna156 kcal
-
300g gyümölcsjoghurt288 kcal
-
25g méz76 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
100g tej56 kcal
Összesen
6822
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
A túrókrémhez
-
25.2g tehéntúró37 kcal
-
5g cukor20 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
13.5g tejföl27 kcal
-
5.7g citrom1 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A málnaszószhoz
-
10.1g málna5 kcal
-
10.1g gyümölcsjoghurt10 kcal
-
0.8g méz3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
3.4g tej2 kcal
Összesen
232
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1116.1 g
-
Cink 245 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 189 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 160.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 24 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 113 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
854
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.7 g
Zsír
-
Összesen 379.4 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 685 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8928.4 g
-
Cink 1957 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 1497 mg
-
Vas 1511 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 2651 mg
-
Nátrium 694 mg
-
Réz 77 mg
-
Mangán 65 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661.9 g
-
Cukor 326 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1280.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 60 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 901 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 212 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 1400 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
6822
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.3 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
5 dkg cukor
-
12.5 dkg vaj
-
1 csipet só
A túrókrémhez
-
75 dkg tehéntúró
-
15 dkg cukor
-
4 dl tejföl
-
2 ek citromlé
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
A málnaszószhoz
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót és a tojást (hogy elkerüljük a túl ragadós állagot, adjunk hozzá először 1 tojást, ha kevés, verjünk fel egy másikat, és csak annyit öntsünk a tésztánkhoz, amíg elérjük a megfelelő állagot.)
- A tésztával béleljünk ki egy kapcsos tortaformát.
- A túrót nagyobb lyuku szitán passzírozzuk át.
- A tojást verjük fel a cukorral, adjuk hozzá szép lassan az olajat, majd az áttört túrót, a tejfölt, a citromhéjat-levet, a cukrot, a pudingport. Addig keverjük, míg egy szép sima masszát nem kapunk. A krémet vegyük kétfelé, az egyikbe tegyük bele az ételfestéket/kakaóport.
- Fogunk két nagyobbacska evőkanalat vagy mártásos kanalat, és a krémet felváltva, elkezdjük a tésztára kanalazni. Egy kanál fehér krém, egy kanál színes krém. Nem szabad egyengetni, kenegetni, rázogatni, a krém a rákanalazott következő adag masszától elterül majd.
- Megsütjük, gázsütőben (ahogyan én is) 190-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeveréses sütőnél 170 fokon sütjük 50 percig.
- Míg sül leturmixoljuk a málnát, hozzáadjuk a mézet, joghurtot, ízlés szerint cukrot(mindig kóstoljunk!), annyi tejet, hogy a számunkra megfelelő sűrűségű legyen, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk a magok miatt.
- A kihűlt, szeletelt tortát az ízlés szerint adagolt málnaszósszal meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12220
- Feltöltés dátuma: 2011. május 26.
Ajánló
Az eredeti zebratorta nagyon száraz, ezért nagyon megörültem, mikor ezt a változatot megtaláltam. Nem nehéz, nem túl édes desszert. Málnaszósz hirtelen pattant ki a fejemből, lehet helyette eperrel, őszibarackkal, bármilyen kedvünk szerinti gyümölccsel készíteni, de anélkül is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a receptet az interneten találtam, és kicsit átalakítottam a saját ízlésemnek megfelelően. Sajnos az én sütőm nem a legjobb, onnan tudtam, hogy megsült, hogy "matt" lett a felszíne, és nem rezgett már annyira a krém, ha picit megrázogattam.