r
Nosalty Logó

Zalán-torta

cat2018
Zalán-torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1012
Kalória
18.4g
Fehérje
110.5g
Szénhidrát
57.8g
Zsír
76g
Víz
350.7g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
79.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 341 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2558 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    442.2 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    304 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 4051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Habosra keverjük az 5 tojássárgáját, 1 egész tojást a cukorral és citromlével hozzáadjuk, hozzászitáljuk a lisztet és szódabikarbónát, végül az 5 tojásfehérje habját óvatosan közékeverjük.
  2. Kikent, kilisztezett bármilyen tortaformában megsütjük.
  3. Közben az őrölt, cukrozott diót a vaníliás tejjel leforrázzuk. Ha kihűlt, belekeverjük a habosra kevert vajat.
  4. Ha tortaalap megsült és kihűlt, két részre osztjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. Ízlése szerint díszítjük, akár csokoládéval, ami passzol a dióhoz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Egy régi ismerősöm sütötte. Hogy miért pont Zalán-torta a neve, azt nem tudom.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...