r
Nosalty Logó

Zabtallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Zabtallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2971 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 2971 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 472 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba összekeverjük a zabpelyhet, a zablisztet, a szódaport és az őrölt fahéjat.
  2. Vízgőz fölött felolvasztjuk a vajat, a mézet és a csokoládét, elkeverjük homogén állagúra, majd beletesszük a jól megmosott narancs lereszelt héját.
  3. A két keveréket összeöntjük, hozzáadjuk a mazsolát (vagy kókuszreszeléket, aprított magvakat, csonthéjasokat, stb.), és jól elkeverjük. Betesszük 20 percre a hűtőbe, hogy enyhén megszilárduljon.
  4. Miután a masszát kivesszük a hűtőből, bekapcsoljuk a sütőt 175 °C-ra, alul-felül sütésre állítjuk. A tésztából diónyi gombócokat formálunk, és jó nagy távolságra egymástól sütőpapírral bélelt tepsire pakolgatjuk (kétszeres méretűre folynak-dagadnak sütés közben). 15 perc alatt készre sütjük.
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, fémdobozba zárva napokig is eláll. (Ebből az adagból nekem 24 tallér lett.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1531
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egészséges, életmentő nasi két étkezés közöttre, de a gyerekek uzsis dobozába is gyakran teszek ilyet. Apró szemű (vagy felaprított) mazsola kell bele, de sütöttem már mazsola helyett kókuszreszelékkel, vagy apróra tört mandulaforgáccsal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...