r
Nosalty Logó

Zabpizza Janner konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Janner
Zabpizza Janner konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1200
Kalória
55.3g
Fehérje
156.1g
Szénhidrátok
40.5g
Zsír
221.9g
Víz
72.7g
Koleszterin
23.7g
Rost
12.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 1200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6091.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 2400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2760 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. A zabot kicsit sózzuk, borsozzuk, kevés oregánóval és bazsalikommal megszórjuk, majd annyi vizet teszünk rá, hogy lágy tészta állaga legyen.
  2. Olajat hevítünk egy közepes serpenyőben, és a jól elkevert tésztát belerakjuk. Egy pizzához annyi tésztát adjunk, hogy az ízlésünknek megfelelő vastagságúra tudjuk a tésztát szétteríteni a serpenyőben.
  3. Közepes lángon sütjük a pizzalapot a serpenyőben, amíg az alja megsül. Arra figyeljünk, hogy annyira mindenképpen süljön meg a lap, hogy legyen egy tartása, és ki lehessen könnyen szedni a serpenyőből.
  4. A sűrített paradicsomot kicsi vízzel felhígítjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük. Az így elkészült szószt kis lángon, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A pizzalapot beletesszük egy tepsibe, és a lapra rákenjük az elkészült szószt, és rárakjuk a feltéteket, ízlésünk szerint: sonka, gomba, kolbász, kukorica, olívabogyó, pepperoni, mozzarella, stb. Az így elkészült pizzát sütőbe tesszük, és 10-15 percig (a sajt kellő megsüléséig) sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egy kedves barátom készített ilyen pizzát egyszer, nagyon megtetszett, azóta több alkalommal is csináltam már.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!