Zabpelyhes süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
688
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
2750
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
10.3g zabpehely39 kcal
-
20.6g finomliszt75 kcal
-
20.6g cukor80 kcal
-
19.3g margarin138 kcal
-
25.7g alma12 kcal
-
0.3g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3.2g méz10 kcal
Összesen
354
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
688
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 128.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.7 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 210.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 1152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 964 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
2750
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
-
80 g zabpehely
-
160 g finomliszt
-
150 g margarin
-
1 db alma
-
1 kk szódabikarbóna
-
1 kk fahéj
-
1 ek méz
Elkészítés
- Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- A margarinból egy evőkanállal elveszünk, és megpároljuk rajta a reszelt almát.
- Ha kihűlt, kissé kinyomjuk a levét, és a többi hozzávalóval együtt fakanállal összekeverjük.
- Nedves kézzel gombócokat készítünk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, tetejét kissé lenyomjuk. Nem túl közel egymáshoz, mert sütés közben elterülnek.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 14 perc
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 36271
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 14.
Ajánló
Apró szemű zabpehellyel készítem. Ha ilyen épp nem kapható, kávédarálón párat fordítok rajta, de a hántolt-lapított zabpehellyel is jó. Az almának maradjon egy kis nedvességtartalma, ne nyomjuk ki túl szárazra. Szoktam fele fehér cukor-fele nádcukor keverékkel is készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Érdemes két adagot készíteni belőle. Jól záródó dobozban sokáig eláll, tízóraira az iskolába is vihető belőle. Frissen sütve, hideg tejjel is finom.