r
Nosalty Logó

Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zabpelyhes répatorta fahéjas mascarponekrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

mascaponekrém

626
Kalória
10.2g
Fehérje
59.9g
Szénhidrátok
40.5g
Zsír
192.6g
Víz
72.8g
Koleszterin
7.3g
Rost
39.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

mascaponekrém

Összesen 626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

mascaponekrém

Összesen 5013 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

mascaponekrém

Összesen 182 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5579 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3923.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1540.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    18572 micro
  • β-karotin
    44635 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 5013 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    675 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tésztához a répát és az almát megmossuk, meghámozzuk, majd lereszeljük. A mandulát és a zabpelyhet finomra aprítjuk, majd összekeverjük a sütőporos liszttel, cukorral, a fűszerekkel, narancshéjjal, végül a répás, almás reszeléket is beleforgatjuk.
  2. A tojásokat habverővel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, és azzal is jó habosra keverjük. A tojásos masszát óvatosan belecsorgatjuk a lisztes keverékbe, és alaposan összedolgozzuk, elkeverjük. Viszonylag folyós, ragacsos masszát kapunk.
  3. A keveréket margarinozott, lisztezett (zabliszt) 24-26 cm-es kerek tortaformába vagy gyümölcstorta-formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük. A mascarponét elkeverjük a cukorral, 1 tk fahéjjal, a narancs levével, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
  5. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére simítjuk, fahéjjal meghintve tálaljuk. Díszítésként reszelt sárgarépát is használok, így még látványosabb lesz az elkészült torta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Először rémisztő a sok hozzávaló, de egy végtelenül egyszerű recept. És nem mellesleg nagyon ízletes desszert. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!