r
Nosalty Logó

Zabpelyhes-meggyes kenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szívós Anita
Zabpelyhes-meggyes kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1394 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    906 micro
Összesen 1522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a xilitet, a kókuszolajat, azután hozzáadjuk a tojást, a csipet sót, a sütőport, a lisztet, majd fokozatosan adagolva a mandulatejet.
  2. Végül a zabpelyhet és a meggyet is. Az őzgerincformát kikenjük kókuszolajjal, hogy ne ragadjon oda a tészta.
  3. Előmelegített sütőben 160°C fokon 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy készen van-e, és ha már nem ragad a hurkapálcikánkra a tészta, akkor el is készült a zabpelyhes-meggyes egészséges kenyerünk.
  4. Ha tetszett a bejegyzés, kövess Instagramon és facebookon is!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 9032
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szívós Anita 17 recept

Egészséges alapanyagokból készült zabpelyhes kenyér, pillanatok alatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...