Zabpelyhes kenyér Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
38g kenyérliszt bl80135 kcal
-
169 kcal
-
127 kcal
-
13g zabpehely47 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
5 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
2g só0 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
63g tej35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
Összesen
709
kcal
- 13% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
507 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
8g só0 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
40g mascarpone162 kcal
-
250g tej140 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
Összesen
2844
kcal
- 13% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
13.8g kenyérliszt bl8050 kcal
-
18.4g tönkölybúza liszt62 kcal
-
47 kcal
-
4.6g zabpehely17 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
5.5g joghurt3 kcal
-
3.7g mascarpone15 kcal
-
23g tej13 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
1.1g zabpehely4 kcal
Összesen
261
kcal
- 13% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1753.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 847 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
709
kcal
- 13% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 86.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 708 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7015.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 623 mg
-
Foszfor 2189 mg
-
Nátrium 3386 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 196.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1503 micro
Összesen
2844
kcal
- 13% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 646.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg kenyérliszt bl80
-
2 db tojássárgája
-
4 dkg vaj
-
2 dkg friss élesztő
-
1 ek cukor
-
2 kávéskanál só
-
60 g joghurt
-
4 dkg mascarpone
Elkészítés
- Felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt. Közben egy tálban elkeverjük a liszteket, a zabpelyhet és a sót.
- A dagasztógépbe rakjuk a tojássárgákat, az olvasztott langyos vajat, joghurtot és mascarponét, valamint az élesztős tej nagyobb részét, majd a lisztes keveréket, a többi tejet fokozatosan adagolva adjuk hozzá.
- Bedagasztjuk a tésztát, egy kicsit lágyabbnak kell lennie, de azért kezelhető legyen az állaga a dagasztás végére. Ezután áttesszük egy lisztezett kelesztőtálba, letakarjuk, és 1,5 óráig kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk, ismét átgyúrjuk, hengereket formálunk belőle, majd vajjal kikent hosszúkás formába egymás mellé rakjuk őket.
- Ismét letakarva 40-45 percig duplájára kelesztjük, a megkelt tésztát a felvert tojással lekenjük, zabpehellyel megszórjuk, sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve, rácsra borítva hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x10
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1270
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom állagú formakenyér, napokig puha marad.