r
Nosalty Logó

Zabpelyhes kenyér Katharosz konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Zabpelyhes kenyér Katharosz konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

709
Kalória
26g
Fehérje
106.2g
Szénhidrátok
21.6g
Zsír
49g
Víz
177g
Koleszterin
12.2g
Rost
12g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 709 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7015.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2189 mg
  • Nátrium
    3386 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 2844 kcal
  • 13% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt. Közben egy tálban elkeverjük a liszteket, a zabpelyhet és a sót.
  2. A dagasztógépbe rakjuk a tojássárgákat, az olvasztott langyos vajat, joghurtot és mascarponét, valamint az élesztős tej nagyobb részét, majd a lisztes keveréket, a többi tejet fokozatosan adagolva adjuk hozzá.
  3. Bedagasztjuk a tésztát, egy kicsit lágyabbnak kell lennie, de azért kezelhető legyen az állaga a dagasztás végére. Ezután áttesszük egy lisztezett kelesztőtálba, letakarjuk, és 1,5 óráig kelni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk, ismét átgyúrjuk, hengereket formálunk belőle, majd vajjal kikent hosszúkás formába egymás mellé rakjuk őket.
  5. Ismét letakarva 40-45 percig duplájára kelesztjük, a megkelt tésztát a felvert tojással lekenjük, zabpehellyel megszórjuk, sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt. A sütőből kivéve, rácsra borítva hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x10

Nagyon finom állagú formakenyér, napokig puha marad.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!