Zabpelyhes kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
536
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
4281
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
84 kcal
-
24.7g tönkölybúza liszt84 kcal
-
12.4g zabpehely47 kcal
-
5.3g olívaolaj46 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
30.9g víz0 kcal
Összesen
265
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 511 mg
-
Nátrium 691 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 214 micro
Összesen
536
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.5 g
Zsír
-
Összesen 118.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11597.2 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 1374 mg
-
Foszfor 4085 mg
-
Nátrium 5529 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 31 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 710.6 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 108 mg
VÍZ
-
Összesen 609.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 635 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1712 micro
Összesen
4281
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 716.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
-
2 bögre zabpehely
-
1 tasak instant élesztő
-
2 teáskanál cukor
-
5 dl víz
Elkészítés
- A kétféle lisztet és a zabpelyhetösszekeverjük egy nagy tálban a sóval. Ilyenkor tudjuk megkóstolni, hogy kellőképpen sós-e.
- A liszt közepébe mélyedést alakítunk ki, ebbe tesszük bele az élesztőt és a cukrot.1bögrelangyos vizet öntünk hozzá, és kanál segítségével kevés liszttel együttösszekeverjük. Liszttel betakarva egy órán keresztül meleg helyen érleljük a kovászt.
- Ezután hozzáadjuk az olívaolajat éskb. még egy bögre langyos vízzelrugalmas tésztát gyúrunk.Alaposan kidolgozzuk.
- Konyharuhával betakarjuk a tésztát és egy órán át a duplájárakelesztjük.
- Ha megkelt, újra átgyúrjuk és hosszúkásra formázzuk. Kiolajozott, kilisztezett 20x30 cm-es magas oldalú tepsibe tesszük. A tetején haránt irányban párhuzamos bevágásokat ejtünk 2-3 cm-re egymástól. Még a tepsiben is kelesztjük fél órán át.
- Közben a sütőt begyújtjuk és a sütőrács alá teszünk egy másik tepsit, vagy lábast, amibe vizet öntünk. Az így képződő pára megakadályozza, hogy a kenyerünk héja rögtön megkeménykedjen, így a belseje is biztosan átsül.
- Először magas hőmérsékleten (200 fokon) sütjük 10 percig, majd 180 fokra mérsékelve készre sütjük a kenyerünket (kb. még 35-40 perc). Ha gyorsan pirulna a teteje, akkor tegyünk rátöbb rétegben összehajtottkéztörlő szalvétát. Ez megakadályozza, hogy megégjen.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 29896
- Feltöltés dátuma: 2009. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Egy újabb tartalmas kenyér receptje.