r
Nosalty Logó

Zabpelyhes-gyümölcsös szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cam22
Zabpelyhes-gyümölcsös szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 2169 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk a felolvasztott kókuszolajat és a joghurtot.
  2. Ezután mehet bele a liszt, a fahéj és a sütőpor, majd robotgéppel jól elkeverjük.
  3. A csokit apró darabokra vágjuk, és a zabpehellyel együtt hozzáadjuk a tésztához. Most már csak fakanállal keverjük. A robotgép nagyon összetörné.
  4. 15-20 percet hagyjuk állni, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. Így a tésztánk már nem lesz olyan folyós.
  5. Kókuszzsírral kikent, kilisztezett tepsibe (kerámiaformába) öntjük.
  6. A körtéket kicsumázzuk, apró darabokra vágjuk, és a tészta tetején elosztjuk. Én itt még megszórtam fahéjjal (mert imádom!) és egy csapott evőkanál nádcukorral.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x22x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2374
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon kb. fél kiló érettebb körtém, szerettem volna elhasználni. Sógornőmtől kaptam egy receptet, amit kicsit átalakítottam a saját ízlésemre. Így a körték felét sikerült elhasználom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...