Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1705
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
13.8g vaj99 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
22.9g cukor89 kcal
-
17.2g zabpehely65 kcal
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
14.9g aszalt sárgabarack36 kcal
-
6.9g dió45 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 78.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1403.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 622 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.1 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 605 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1504 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
1705
kcal
- 7% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 345 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
-
6 dkg vaj
-
1 db tojás
-
10 dkg cukor
-
75 g zabpehely
-
65 g aszalt sárgabarack
-
3 dkg dió
-
0.5 tk szódabikarbóna
Elkészítés
- A nagyon lágy vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral.
- A zabpelyhet, a diótés az aszalt barackot durváraaprítjuk robotgéppel vagy késsel,majd a liszttel és a szódabikarbónával együtt a vajas-tojásos keverékhez adjuk ,és jól eldolgozzuk.
- Teáskanálnyi mennyiségeket a tenyerünkben golyóvá formázunk, majd sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsire sorakoztatjuk. (Egy tepsiben 9 db fér el.) Kissé lenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 344
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 25527
- Feltöltés dátuma: 2011. január 20.
Ajánló
A blogomon egy másik változat olvasható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem az aszalt sárgabarackot, a különféle müzlialapanyagokat, mint pl. a zabpehely, az olajos magvak. Ezek kombinálásából született ez a keksz. Félúton a keksz és a cookie között. Se ez, se az, puhább, mint egy keksz, de pár nap tárolás után egyre ropogósabb lesz (és nem szárad ki).