r
Nosalty Logó

Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabpelyhes, aszalt sárgabarackos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 427 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1504 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 1705 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagyon lágy vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral.
  2. A zabpelyhet, a diótés az aszalt barackot durváraaprítjuk robotgéppel vagy késsel,majd a liszttel és a szódabikarbónával együtt a vajas-tojásos keverékhez adjuk ,és jól eldolgozzuk.
  3. Teáskanálnyi mennyiségeket a tenyerünkben golyóvá formázunk, majd sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsire sorakoztatjuk. (Egy tepsiben 9 db fér el.) Kissé lenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25527
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 20.

Ajánló

A blogomon egy másik változat olvasható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az aszalt sárgabarackot, a különféle müzlialapanyagokat, mint pl. a zabpehely, az olajos magvak. Ezek kombinálásából született ez a keksz. Félúton a keksz és a cookie között. Se ez, se az, puhább, mint egy keksz, de pár nap tárolás után egyre ropogósabb lesz (és nem szárad ki).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...