Zabos vajas kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Torma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
kenyérsütő
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
182
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1092
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 471 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
182
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3630.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 2827 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 225.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
1092
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
202
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Alangyos hozzávalókból sima,fényes, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát langyos helyen kelesztjük, mialatt duplájára nő.
- Ezután kettévágjuk, és lisztes vagy olajos deszkán egymás után5 mm vastag, kör alakú lapotnyújtunk, mindkettőt 6cikkre vágjuk, majd a cikkeket egyenként a hosszanti oldaluktól feltekerjük.
- A 12kiflit (3 cm-re egymástól)sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük pihenni, 30 percet. Közben előmelegítjük a sütőt 230 fokra (kis vizes edénnyel az aljában).
- Sütés előtt a kifliket lepermetezzük vízzel, megszórjuk tetszés szerinti magokkal, esetleg kis sóval, majd a forró sütőben sütjük 10 percet, azután levesszük a hőt 200 fokra, és aranybarnára sütjük.
- Sütés után rögtön lepermetezzük vízzel, és lekenjük olajjal (én házi chili olajjal kentem le őket).
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23695
- Feltöltés dátuma: 2013. június 14.
Ajánló
Ha reggel 8-9-kor dagasztjuk a tésztát, akkor ebédhez frissen tálalhatjuk a langyos kifliket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Torma
102 recept
A Foszlós vaníliás kalács receptemet alakítottam át sós változatra. Eredetileg csak fehér kenyérlisztből terveztem, de már jobban kedveljük a rostos, sötétebb liszteket; amik egészségesebbek is. Ezt a tésztát egyharmad teljes kiőrlésű liszttel, zabkorpával és zabpehellyel dúsítottam. 12 kis puha, ruganyos, habkönnyű kiflim lett ebből az adagból; langyosan már ettük is!